zalm met broccoli en champignons

Zalm met broccoli en champignons

Ga je vandaag smikkelen en smullen van deze bijzonder makkelijk klaar te maken én gezonde maaltijdschotel? Zalm met broccoli en champignons, oh die pure aardse smaken. Broccoli is een prachtige groente! Zo’n groen miniboompje is niet alleen mooi om te zien maar het bevat ook allemaal heel gezonde voedingsstoffen. Daarom heet het tegenwoordig dan superfood. Maar daarnaast is broccoli ook nog eens heel erg lekker. Voorwaarde is wel dat je de groente niet te lang kookt. Ik kook de broccoli voor deze schotel slechts 4 minuten en spoel broccoli onmiddellijk even koud af, dan stopt het kookproces en blijft de kleur prachtig groen.

Smaak

Houd de ingrediënten voor de zalm met broccoli  schotel een beetje grof, dat maakt de schotel lekker stoer om te zien en komt de smaakbeleving beslist ten goede. Ik had nog een half kuipje korrelkaas (Hüttenkäse), dat was prima, maar de volgende keer ga ik een kaas met iets meer smaak proberen (zachte geit?), dat is nóg lekkerder denk ik. Voor een uitgebreidere maaltijd kan je er een simpele tomatensalade bij serveren. Ook lekker makkelijk op de camping!

zalm met broccoli en champignons
Garneren met dille en serveren in schaal

Zo maak je de zalm met broccoli en champignons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

zalm met broccoli en champignons

Zalm met broccoli en champignons

door Anna-Karina van Denderen
Makkelijk te maken gezonde maaltijdschotel: Zalm met broccoli en champignons, pure smaken en lekker zomers. Broccoli blijft prachtig groen en fris van smaak als je het gelijk koud afspoelt.
4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, vis
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

2,3 gram koolhydraten per portie

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 4 minuten. Spoel de broccoli gelijk koud af, dan hou je de mooie groene kleur en smaak.
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten bak ze zonder olie of boter op hoog vuur terwijl je blijft omscheppen tot ze hun vocht beginnen los te laten. Zodra ze beetgaar zijn, draai je het vuur laag. Roer er vervolgens een klontje boter door en maal er wat peper over. Zo vind ik ze het lekkerst! Voeg de uitgelekte broccoli en de hüttenkäse toe, proef en breng verder op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
  • Snijd de zalm in blokjes van 3 x 3 cm. Bak deze in een andere pan snel bruin in wat boter. Zeker niet te lang bakken, dan worden de blokjes droog, dat is zonde van je mooie zalm!
  • Schep de groente in een schaal en werk tot slot de sappige zalm erdoor. Bestrooi met dille en dien warm op.
  • Maak er als je wilt nog een tomatensla bij, smikkelen en smullen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.677 keer, 10 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 reacties op “Zalm met broccoli en champignons”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like