Zalm met broccoli en champignons

zalm met broccoli en champignons

Ga je vandaag smikkelen en smullen van deze bijzonder makkelijk klaar te maken én gezonde maaltijdschotel? Zalm met broccoli en champignons, oh die pure aardse smaken. Broccoli is een prachtige koolhydraatarme groente! Zo’n groen miniboompje is niet alleen mooi om te zien maar het bevat ook allemaal heel gezonde voedingsstoffen. Maar daarnaast is broccoli ook nog eens heel erg lekker. Voorwaarde is wel dat je de groente niet te lang kookt. Ik kook de broccoli voor deze schotel slechts 4 minuten en spoel broccoli onmiddellijk even koud af, dan stopt het kookproces en blijft de kleur prachtig groen. Dit gerecht bevat per portie calorieën 354.5 kcal ⋆ koolhydraten 2.05 g ⋆ eiwitten 29.75 g ⋆ vetten 23.05 g ⋆ vezels 4.25 g.

Smaak

Houd de ingrediënten voor de zalm met broccoli schotel een beetje grof, dat maakt de schotel lekker stoer om te zien en komt de smaakbeleving beslist ten goede. Ik had nog een half kuipje korrelkaas (Hüttenkäse), dat was prima, maar de volgende keer ga ik een kaas met iets meer smaak proberen (zachte geit?), dat is nóg lekkerder denk ik. Voor een uitgebreidere maaltijd kan je er een simpele tomatensalade bij serveren. Ook lekker makkelijk op de camping!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zalm met broccoli en champignons
Garneren met dille en serveren in schaal

Zo maak je de zalm met broccoli en champignons

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

zalm met broccoli en champignons

Zalm met broccoli en champignons

Makkelijk te maken gezonde maaltijdschotel: Zalm met broccoli en champignons, pure smaken en lekker zomers. Broccoli blijft prachtig groen en fris van smaak als je het gelijk koud afspoelt.
4.79 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 354.5 koolhydraten 2.05 geiwitten 29.75 gvetten 23.05 gvezels 4.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 4 minuten. Spoel de broccoli gelijk koud af, dan hou je de mooie groene kleur en smaak.
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten bak ze zonder olie of boter op hoog vuur terwijl je blijft omscheppen tot ze hun vocht beginnen los te laten. Zodra ze beetgaar zijn, draai je het vuur laag. Roer er vervolgens een klontje boter door en maal er wat peper over. Zo vind ik ze het lekkerst! Voeg de uitgelekte broccoli en de hüttenkäse toe, proef en breng verder op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
  • Snijd de zalm in blokjes van 3 x 3 cm. Bak deze in een andere pan snel bruin in wat boter. Zeker niet te lang bakken, dan worden de blokjes droog, dat is zonde van je mooie zalm!
  • Schep de groente in een schaal en werk tot slot de sappige zalm erdoor. Bestrooi met dille en dien warm op.
  • Maak er als je wilt nog een tomatensla bij, smikkelen en smullen!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



22 gedachten over “Zalm met broccoli en champignons”

  1. 5 sterren
    Echt een heerlijk recept war wij vaak eten. Snel klaar en super gezond. Alleen vervang ik de hüttenkase door kruidenkast met bieslook en bak ik de zalm niet apart maar laat hem garen in het broccoli/kastanjechampignon mengsel. Is zo gaar. Heerlijk

  2. 5 sterren
    Geslaagd recept! Snel klaar en zelfs de kids vonden het lekker! Ik heb er bloemkoolrijst bij gedaan, dat was een prima aanvulling.

  3. 5 sterren
    Hartelijk bedankt voor dit heerlijke recept!
    Het was makkelijk te maken en zó ontzettend lekker!!
    Dit ga ik zeker vaker klaarmaken!

  4. 5 sterren
    Hallo,
    Het recept uitgeprobeerd en smaakt inderdaad zeer goed.
    Wat ik veranderd heb is, in plaats van de huttenkaas, blokjes gegrilde haloumi (cypriotische kaas) toegevoegd.
    Was voortreffelijk. Dank je voor dit recept.

  5. 5 sterren
    Anna-Karina,

    Ik heb gisterenavond de zalm met broccoli en kastanjechampignons gemaakt. Maar i.p.v. 2 porties is het 1 grote portie geworden. Ik heb dit deze middag opgegeten. Het was smullen, zoooo lekker! Heb de champignons klaargemaakt zoals jij het doet, boter achteraf erop. Ze zijn inderdaad heerlijk. Alweer bedankt voor een heerlijk gerecht ! Ik ben intussen al 13 kg afgevallen met het koolhydraatarm dieet. Ik heb geen honger, ik eet niet telkens weer datzelfde slaatje. Ik probeer al je gerechten uit en ze smaken heerlijk. Als ik dan een dessertje eet, waarop mijn dochter dan zegt ‘mag je dat wel?’, kan ik volmondig jaaaaaa zeggen. Kortom, dit koolhydraatarm ligt me heel goed. En jij maakt het me wel heel gemakkelijk, waarvoor mijn dank!
    Fie

    1. Zo hé 13 kilo, mijn complimenten hoor! Altijd zo leuk om die mooie resultaten te horen. En dan meestal ook zonder dat mensen het idee hebben dat ze iets in moeten leveren maar er alleen maar bij winnen.
      Op tijd de teugels vieren en genieten zonder schuldgevoel. Gezellige dagen gewenst!

  6. 5 sterren
    Vanavond bezoek. Dit recept uitgezocht en… we hebben heerlijk gegeten. Toppertje. En wat vooral leuk is? Het is weer eens iets anders.

  7. 5 sterren
    Heerlijke combinatie.
    Heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven.
    Door de broccoli/champignons heb ik een flinke schep Boursin Cuisine gedaan.
    En ipv stukjes een moot zalm op huid.
    Yummmmie.

  8. 4 sterren
    Heerlijk gegeten gisteravond! Ipv huttekase heb ik een geitenkaasje gebruikt. Dat maakte het gerecht lekker smeuig. Aanrader!

  9. Ik wil het maken met wat Roomkaas of crème fraich erdoor en dan serveren met courgette spaghetti. Hoop dat het net zo lekker smaakt als het plaatje en praatje doet geloven.

  10. Hoi,

    In vele recepten wordt kaas gebruikt zo ook in dit heerlijk gerecht!

    Mijn vraag is dan ook waar kan je kaas door vervangen ? Ik lust beslist geen kaas , geen enkel soort, noem het een soort allergie … lastig maar tis niet anders.

    Hebt u tips?

    Verder hulde aan deze site , fantastische recepten…. ziet er prachtig uit.

    Groet,

    Itty

     

  11. 5 sterren
    Vandaag heb ik de zalm met broccoli en champignons gemaakt.
    Pas toen ik het op had, kreeg ik door dat het recept voor 2 personen bedoeld was.
    Nou, ja, dat is 4,6 khd, mijn suiker was 2 uur later 6.6, en dat is keurig.
    Dank je wel voor deze geweldige recepten.
    Voor morgen staat Snert zonder erwt op het menu.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top