zalm met broccoli en champignons

Zalm met broccoli en champignons

Ga je vandaag smikkelen en smullen van deze bijzonder makkelijk klaar te maken & gezonde maaltijdschotel? Zalm met broccoli en champignons, oh die pure aardse smaken. Broccoli is een prachtige groente! Zo’n groen miniboompje is niet alleen mooi om te zien maar het bevat ook allemaal heel gezonde voedingsstoffen en dan heet het tegenwoordig algauw superfood. Maar daarnaast is broccoli ook nog eens heel erg lekker, als je ‘m tenminste niet te lang kookt. Ik kook de broccoli voor deze schotel slechts 4 minuten en spoel broccoli onmiddellijk even koud af, dan stopt het kookproces en blijft de kleur prachtig groen.

Hou de ingrediënten voor de schotel een beetje grof, dat maakt de schotel lekker stoer om te zien en komt de smaakbeleving beslist ten goede. Ik had nog een half kuipje korrelkaas (Hütenkäse), dat was prima, maar de volgende keer ga ik een kaas met iets meer smaak proberen (zachte geit?), dat is nóg lekkerder denk ik. Voor een uitgebreidere maaltijd kan je er een simpele tomatensalade bij serveren.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de zalm met broccoli en champignons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Zalm met broccoli en champignons

zalm met broccoli en champignons

Door Anna-Karina Geplaatst juni 13, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2,3 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Ga je vandaag smikkelen en smullen van deze bijzonder makkelijk klaar te maken & gezonde maaltijdschotel? Zalm met broccoli en …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in roosjes, alle steeltje gaan in stukjes en hou die apart. Kook de steeltjes in water met een beetje zout eerst 1 minuut, daarna de roosjes erbij en nog eens 3 minuten laten koken. Spoel de broccoli gelijk koud af, dan hou je de mooie groene kleur en de bite.
  2. Snijd ondertussen de champignons on grove stukken, ik stel voor in kwarten. Bak de champignons (zonder olie of boter) op hoog vuur terwijl je blijft omscheppen tot ze hun vocht beginnen af te geven en beginnen te bruinen en een beetje gaar zijn. Draai dan het vuur laag, roer er een klontje boter door en maal er wat peper over, zo vind ik ze het lekkerst! Doe de uitgelekte broccoli en de kaas bij de champignons en warm door terwijl je de zalm gaat bakken.
  3. De blokjes zalm bak je, in een andere pan, kort bruin in wat kokosolie of boter zeker niet te lang dan worden de blokjes droog, dat is zonde van je mooie zalm!
  4. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Schep het dan in een schaal en werk de sappige zalm er voorzichtig door, bestrooi met dille en dien warm op. Maak er als je wilt een tomatensla bij, smikkelen en smullen!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 gedachten over “Zalm met broccoli en champignons”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

863 Shares
Share383
Pin480
Tweet