Ga je vandaag smikkelen en smullen van deze bijzonder makkelijk klaar te maken én gezonde maaltijdschotel? Zalm met broccoli en champignons, oh die pure aardse smaken. Broccoli is een prachtige koolhydraatarme groente! Zo’n groen miniboompje is niet alleen mooi om te zien maar het bevat ook allemaal heel gezonde voedingsstoffen. Maar daarnaast is broccoli ook nog eens heel erg lekker. Voorwaarde is wel dat je de groente niet te lang kookt. Ik kook de broccoli voor deze schotel slechts 4 minuten en spoel broccoli onmiddellijk even koud af, dan stopt het kookproces en blijft de kleur prachtig groen. Dit gerecht bevat per portie calorieën 354.5 kcal ⋆ koolhydraten 2.05 g ⋆ eiwitten 29.75 g ⋆ vetten 23.05 g ⋆ vezels 4.25 g.
Smaak
Houd de ingrediënten voor de zalm met broccoli schotel een beetje grof, dat maakt de schotel lekker stoer om te zien en komt de smaakbeleving beslist ten goede. Ik had nog een half kuipje korrelkaas (Hüttenkäse), dat was prima, maar de volgende keer ga ik een kaas met iets meer smaak proberen (zachte geit?), dat is nóg lekkerder denk ik. Voor een uitgebreidere maaltijd kan je er een simpele tomatensalade bij serveren. Ook lekker makkelijk op de camping!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de zalm met broccoli en champignons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Zalm met broccoli en champignons
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g broccoli
- 125 g kastanjechampignons
- klontje roomboter
- 100 g hüttenkäse, of andere milde of romige kaas
- 200 g zalm, moot, in blokjes 3 x 3 cm.
- peper en zout
- handje dille, fijngehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 4 minuten. Spoel de broccoli gelijk koud af, dan hou je de mooie groene kleur en smaak.
- Snijd ondertussen de champignons in kwarten bak ze zonder olie of boter op hoog vuur terwijl je blijft omscheppen tot ze hun vocht beginnen los te laten. Zodra ze beetgaar zijn, draai je het vuur laag. Roer er vervolgens een klontje boter door en maal er wat peper over. Zo vind ik ze het lekkerst! Voeg de uitgelekte broccoli en de hüttenkäse toe, proef en breng verder op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
- Snijd de zalm in blokjes van 3 x 3 cm. Bak deze in een andere pan snel bruin in wat boter. Zeker niet te lang bakken, dan worden de blokjes droog, dat is zonde van je mooie zalm!
- Schep de groente in een schaal en werk tot slot de sappige zalm erdoor. Bestrooi met dille en dien warm op.
- Maak er als je wilt nog een tomatensla bij, smikkelen en smullen!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heerlijk recept, had geen Huttenkaas maar maar wel lekkere blokjes geitenkaas op olie.
Ook lekker Jan!
Echt een heerlijk recept war wij vaak eten. Snel klaar en super gezond. Alleen vervang ik de hüttenkase door kruidenkast met bieslook en bak ik de zalm niet apart maar laat hem garen in het broccoli/kastanjechampignon mengsel. Is zo gaar. Heerlijk
Geslaagd recept! Snel klaar en zelfs de kids vonden het lekker! Ik heb er bloemkoolrijst bij gedaan, dat was een prima aanvulling.
Dit is echt superlekker! Een makkelijk en snel recept dat ik zeker nog vaker ga maken
Hartelijk bedankt voor dit heerlijke recept!
Het was makkelijk te maken en zó ontzettend lekker!!
Dit ga ik zeker vaker klaarmaken!
Hallo,
Het recept uitgeprobeerd en smaakt inderdaad zeer goed.
Wat ik veranderd heb is, in plaats van de huttenkaas, blokjes gegrilde haloumi (cypriotische kaas) toegevoegd.
Was voortreffelijk. Dank je voor dit recept.
Anna-Karina,
Ik heb gisterenavond de zalm met broccoli en kastanjechampignons gemaakt. Maar i.p.v. 2 porties is het 1 grote portie geworden. Ik heb dit deze middag opgegeten. Het was smullen, zoooo lekker! Heb de champignons klaargemaakt zoals jij het doet, boter achteraf erop. Ze zijn inderdaad heerlijk. Alweer bedankt voor een heerlijk gerecht ! Ik ben intussen al 13 kg afgevallen met het koolhydraatarm dieet. Ik heb geen honger, ik eet niet telkens weer datzelfde slaatje. Ik probeer al je gerechten uit en ze smaken heerlijk. Als ik dan een dessertje eet, waarop mijn dochter dan zegt ‘mag je dat wel?’, kan ik volmondig jaaaaaa zeggen. Kortom, dit koolhydraatarm ligt me heel goed. En jij maakt het me wel heel gemakkelijk, waarvoor mijn dank!
Fie
Zo hé 13 kilo, mijn complimenten hoor! Altijd zo leuk om die mooie resultaten te horen. En dan meestal ook zonder dat mensen het idee hebben dat ze iets in moeten leveren maar er alleen maar bij winnen.
Op tijd de teugels vieren en genieten zonder schuldgevoel. Gezellige dagen gewenst!
Ook fijne feestdagen toegewenst Anna-Karina. En vooral veel inspiratie voor nieuwe gerechtjes !
Vanavond bezoek. Dit recept uitgezocht en… we hebben heerlijk gegeten. Toppertje. En wat vooral leuk is? Het is weer eens iets anders.
Blij dat jullie ervan hebt genoten Emmy!
Heerlijke combinatie.
Heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven.
Door de broccoli/champignons heb ik een flinke schep Boursin Cuisine gedaan.
En ipv stukjes een moot zalm op huid.
Yummmmie.
Ook lekker toch? Het gaat er maar om dat je lekker eet!
Heerlijk gegeten gisteravond! Ipv huttekase heb ik een geitenkaasje gebruikt. Dat maakte het gerecht lekker smeuig. Aanrader!
Ik wil het maken met wat Roomkaas of crème fraich erdoor en dan serveren met courgette spaghetti. Hoop dat het net zo lekker smaakt als het plaatje en praatje doet geloven.
Ja ik hoop dat het je gaat bevallen!
Zo ontzettend lekker deze broccoli schotel, morgen weer!
Hoi,
In vele recepten wordt kaas gebruikt zo ook in dit heerlijk gerecht!
Mijn vraag is dan ook waar kan je kaas door vervangen ? Ik lust beslist geen kaas , geen enkel soort, noem het een soort allergie … lastig maar tis niet anders.
Hebt u tips?
Verder hulde aan deze site , fantastische recepten…. ziet er prachtig uit.
Groet,
Itty
Kaas is nogal specifiek qua structuur en eigenschap. Ik zou het zo 1,2,3 niet weten. Vrij lastig hoe doe j dat anders dan? Misschien zelf eens Google raadplegen…
Vandaag heb ik de zalm met broccoli en champignons gemaakt.
Pas toen ik het op had, kreeg ik door dat het recept voor 2 personen bedoeld was.
Nou, ja, dat is 4,6 khd, mijn suiker was 2 uur later 6.6, en dat is keurig.
Dank je wel voor deze geweldige recepten.
Voor morgen staat Snert zonder erwt op het menu.
4,6 khd is ook nog hel laag. Maar inderdaad de meeste recepten zijn voor 2 personen, gewoon omdat wij nu eenmaal vaak met z’n tweetjes eten 😉