koolhydraatarme zalm met aspergetips

Zalm met aspergetips

Good looks? Check! Makkelijk om te maken? Check! Snel klaar? Check! Koolhydraatarm? Check! Bijzondere smaak? Check! Deze koolhydraatarme zalm met aspergetips is werkelijk zalig en scoort op alle punten ruim voldoende! Met een zeer beperkte hoeveelheid ingrediënten zet je in een mum van tijd een tongstrelend koolhydraatarm lunch of voorgerecht op tafel. Want dit gerecht bevat nauwelijks koolhydraten: 1.55 gram koolhydraten per portie. Heel fijn als er bijvoorbeeld lieve vrienden aanschuiven en je ze iets bijzonders wilt voorzetten. Ik koos in dit gerecht voor zalmhaas, dat is het middelste stuk van de zalm. Dat is wel iets duurder. Maar, als je op je uitgavenpatroon wilt letten, dan kun je ook prima twee ‘gewone’ zalmmoten nemen of witvis. De combinatie met de iets knapperige, kort gekookte, groene aspergetips is delicieus! 

Advertentie

Biologische sinaasappel

De zalm met aspergetips krijgt een heel bijzonder sausje mee, met een vleugje sinaasappel. Daarvoor gebruiken we geraspte schil, dat geeft veel smaak en bevat geen koolhydraten. Je kunt het best een biologische sinaasappel nemen. Reguliere sinaasappels worden in een bad met o.a. het antibacteriële middel ortho-phenylplenol gestopt. Geloof me, dat wil je niet binnen krijgen. Als je geen biologische sinaasappel hebt, dan leg je een gewone sinaasappel tien minuten in een bak water met 2 el baking soda. Vervolgens goed afspoelen onder de kraan voordat je de schil raspt.

Lijkt die sinaasappelsmaak je helemaal niks en ben je niet zo avontuurlijk om het toch eens te proberen?  Neem dan voor het sausje in plaats van sinaasappel in de crème fraîche een handvol verse kruiden (dille!). Kun je ’t hele verhaal wat ik net hebt verteld gewoon vergeten…



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme zalm met aspergetips
koolhydraatarme zalm met aspergetips

Zo maak je zalm met aspergetips

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme zalm met aspergetips

Zalm met aspergetips

Deze zeer koolhydraatarme zalm met aspergetips heeft de looks, bevat maar weinig ingrediënten, is snel klaar en smaakt voortreffelijk. Een heerlijk lunchgerecht voor lieve vrienden!
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 405.5 koolhydraten 1.55 geiwitten 25.45 gvetten 32.9 gvezels 1.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd eventuele droge uiteinden van de aspergetips en blancheer ze in kokend water maximaal 3 minuten. Doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen.
  • Boen voor in de saus een biologische sinaasappel* en rasp de schil. Gebruik een fijne rasp en echt alleen het oranje deel raspen. Het wit eronder smaakt heel bitter en daarmee verpest je je gerecht.
    Verwarm crème fraîche met mosterd, dille en sinaasappelrasp in een steelpannetje. Voeg 1 tot 2 eetlepels water toe om de saus iets vloeibaarder te maken. Proef en breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
  • Snijd de zalmhaas in de lengte in 4 repen en bestrooi ze met peper. Bak de zalmrepen op middelhoog vuur aan beide zijden kort in de boter. De binnenkant mag nog een beetje rosé zijn.
  • Schik de zalm met aspergetips in een kom of op een bord en schep wat van de saus erbij. Serveer meteen!

* Biologische sinaasappel

  • Reguliere sinaasappels worden in een bad met o.a. het antibacteriële middel ortho-phenylplenol gestopt. Geloof me, dat wil je niet binnen krijgen. Als je geen biologische sinaasappel hebt, dan leg je een gewone sinaasappel tien minuten in een bak water met 2 el baking soda. Vervolgens afspoelen onder stromend water voordat je de schil raspt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



4 gedachten over “Zalm met aspergetips”

  1. Vorige week de zalm teriyaki gemaakt, die was werkelijk verrukkelijk! Deze ga ik deze week maken, dat wordt zo te zien ook een feestje! Wat ik zo knap vind aan 99,9% van jullie recepten is dat ze zo goed kloppen! De hoeveelheden, de smaken zijn echt top, als je je maar aan het recept houdt. Dat is een goede tip trouwens, ik maak een gerecht de eerste keer altijd exact volgens het recept. De tweede keer pas ik eventueel dingen aan maar dat is voor jullie recepten maar zelden noodzakelijk. Dank voor alle mooie recepten, ik hoop dat er nog vele volgen!

    1. Hoi Ellen,
      Dat zijn lieve woorden, waarvoor dank. Altijd leuk om te horen dat mensen je werk echt waarderen! Goeie tip om eerst een recept precies te volgen. Niet alle thuiskoks zijn even avontuurlijk. Sommige mensen hebben veel ervaring met experimenteren en echt lol in koken. Voor andere mensen is een recept al snel ingewikkeld. Toch horen we regelmatig dat men ‘echt plezier in koken’ heeft gekregen door onze recepten. Nou, dat vind ik wel een heel groot compliment!
      Alle recepten onze de website maken, fotograferen en eten we ook echt zelf. Soms publiceren we ze pas na de nodige aanpassingen. Vandaar dat de recepten ‘gewoon’ kloppen. Daar zit veel energie en liefde in kan ik je verklappen 😉

  2. Goedemorgen, ik heb dit recept nog niet gemaakt, maar wel de heerlijke panna cotta met frambozen, heb er nog wat slagroom, uiteraard zonder suiker, bovenop gedaan. Het was smullen. Ik maak wel vaker gerechten die jullie me toesturen, maar heb niet altijd tijd om te reageren. Groetjes Mieke

    1. Het belangrijkste is dat je ervan geniet, reacties vinden we altijd leuk. Door de reacties krijgen we toch een soort binding met de mensen waarvoor we het doen.
      Deze zalm kunnen we je trouwens ook beslist aanraden!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven