Deze zalm in dille roomsaus is zo’n super lekker gerecht en toch is het heel snel en makkelijk te maken. Bovendien zeer koolhydraatarm met slechts 1.85 gram koolhydraten per portie. Zalm heeft sowieso een chique uitstraling en is dus ook geschikt voor hoogtijdagen. De zalm in dilleroomsaus smaakt voortreffelijk samen met deze citroen courgette of gewoon met klassiek gekookte broccoli of worteltjes en peterselie! Of maak deze wat luxere gegrilde wortels uit de oven erbij, zonder de tahinsaus dan. Voor gasten die niet per se koolhydraatarm eten kun je er eventueel een lekker aardappeltje bij of wat tagliatelle bij serveren. Wil je het nog luxer? Vervang de bouillon dan door witte wijn ;-).
Viskruiden zelf maken!
*HdB Viskruiden: Ik gebruik liefst helemaal geen kant en klare kruidenmixen meer. Maar voor vis, zoals bij deze zalm in dille roomsaus, bevestigt de uitzondering de regel. Ooit gekregen, dus we maken ‘m op, toegegeven hij is erg lekker. Dus als het potje leeg is ga ik gewoon mijn eigen mix maken en in de molen stoppen. Goeie tip? Dit potje bevat zout, gedroogde ui, venkelzaad, citroenschil, dille, gemberpoeder, roze bessen, peper, peterselie, anijszaad, daslook en rozemarijn. Ik heb bijna alles wel in het keukenkastje liggen! De bewaarmiddelen laten we er lekker uit.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je de zalm in dille roomsaus
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Zalm in dille roomsaus
Ook gebruikt
- voorverwarmde schaal en aluminiumfolie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 25 g ui
- 50 g roomboter
- 500 g zalm, filets
- viskruiden
- dille, 1 el gedroogd of 10 takjes vers
- 100 ml (groente)bouillon, of witte wijn 😉
- 125 ml slagroom
- peper, naar smaak
- grove mosterd, naar smaak
- kneepje citroensap, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm alvast een schaal voor door er heet water in te doen en leg een vel aluminiumfolie klaar.
- Snipper het uitje heel fijn en bak in een ruime koekenpan met roomboter 2 minuten op matig vuur .
- Maal viskruiden over de zalm en wentel aan beide kanten door de warme boter. Bestrooi ruim met dille. Schenk de bouillon erbij en breng tegen de kook aan. Laat 8 minuten op laag vuur gaar trekken met het deksel op de pan, dus niet koken!
- Schep de vis voorzichtig uit de pan, leg in de voorverwarmde schaal (water eruit) en houd warm onder aluminiumfolie.
- Giet de slagroom in de koekenpan en laat 3-5 minuten op redelijk hoog vuur inkoken. Proef en breng de saus verder op smaak met peper, een lepel mosterd en wat citroensap.
- Giet de saus over de vis en garneer met een takje verse dille en een plakje citroen. Dien onmiddellijk warm op. Kostelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: