zalm in dille roomsaus

Zalm in dille roomsaus

Zalm in dille roomsaus is een kostelijk gerecht en heel snel en makkelijk te maken. Bovendien zeer koolhydraatarm. Zalm heeft een chique uitstraling en is dus zeer geschikt voor feestdagen. Zeker deze zalm(forel) in dille roomsaus met zo’n heerlijke witte wijn & roomsaus. Smaakt voortreffelijk met deze citroen courgette of gewoon met een klassiek worteltje en peterselie! Voor  gasten die niet koolhydraatarm eten geef je er eventueel een lekker aardappeltje bij of wat tagliatelle. Wil je liever geen alcohol in je eten? Vervang de witte wijn dan door bouillon.

Zelf maken

*HdB Viskruiden: Ik gebruik liefst helemaal geen kant en klare kruidenmixen meer. Maar voor vis, zoals bij deze zalm in dille roomsaus, bevestigt de uitzondering de regel. Ooit gekregen, dus we maken ‘m op, toegegeven hij is erg lekker. Dus als het potje leeg is ga ik gewoon mijn eigen mix maken en in de molen stoppen want ik heb bijna alles wel in het keukenkastje liggen! Goeie tip?  Dit potje bevat zout, ui, venkel, citroenschil, dille, gember, roze bessen, peper, peterselie, anijs, daslook en rozemarijn. De bewaarmiddelen laten we er lekker uit.

zalm met dille roomsaus

Keuringsdienst van Waarde
Forel is een soort vis. Die kennen we wel. Zalm is ook een soort vis, die kennen we nog beter. Tot zover klinkt het simpel. Maar er is er nog eentje, die ons in verwarring brengt, namelijk zalmforel. Dat staat op het doosje in de supermarkt. Van binnen ziet het roze als zalm, van buiten lijkt het op forel. Wat is het?”  De Keuringsdienst vist naar het antwoord. Zeer twijfelachtig dus, maar toch eet ik het soms 😉

Zo maak je de zalm in dille roomsaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

zalm in dille roomsaus

Zalm in dille roomsaus

door Anna-Karina van Denderen
Zalmforel of zalm in dille roomsaus is een kostelijk gerecht en heel snel en makkelijk te maken. Zalm is ook zeker zeer geschikt voor feestdagen.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

2 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snipper het uitje heel fijn en bak in een ruime pan 2 min. zachtjes in de boter.
  • Maal viskruiden over de zalmforel wentel ze aan beide kanten door de warme boter. Bestrooi ruim met dille. Schenk de witte wijn erbij en breng tegen de kook aan. Laat 8 minuten op laag vuur garen met het deksel op de pan, het mag beslist niet koken!
  • Haal de vis voorzichtig uit de pan en doe over op een voorverwarmde schaal, houd warm onder aluminuimfolie.
  • Giet de slagroom in de pan en laat 4-5 minuten flink inkoken. Proef en breng de saus verder op smaak met peper, een lepel mosterd en wat citroensap.
  • Giet de saus over de vis en garneer met een takje verse dille en eventueel citroen. Dien onmiddellijk op. Kostelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 


(Gezien 1.149 keer, 17 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties op “Zalm in dille roomsaus”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like