Zalm in dille roomsaus

zalm in dilleroomsaus

Deze zalm in dille roomsaus is zo’n super lekker gerecht en toch is het heel snel en makkelijk te maken. Bovendien zeer koolhydraatarm met slechts 1.85 gram koolhydraten per portie. Zalm heeft sowieso een chique uitstraling en is dus ook geschikt voor hoogtijdagen. De zalm in dilleroomsaus smaakt voortreffelijk samen met deze citroen courgette of gewoon met klassiek gekookte broccoli of worteltjes en peterselie! Of maak deze wat luxere gegrilde wortels uit de oven erbij, zonder de tahinsaus dan. Voor gasten die niet per se koolhydraatarm eten kun je er eventueel een lekker aardappeltje bij of wat tagliatelle bij serveren. Wil je het nog luxer? Vervang de bouillon dan door witte wijn ;-).

Viskruiden zelf maken!

*HdB Viskruiden: Ik gebruik liefst helemaal geen kant en klare kruidenmixen meer. Maar voor vis, zoals bij deze zalm in dille roomsaus, bevestigt de uitzondering de regel. Ooit gekregen, dus we maken ‘m op, toegegeven hij is erg lekker. Dus als het potje leeg is ga ik gewoon mijn eigen mix maken en in de molen stoppen. Goeie tip?  Dit potje bevat zout, gedroogde ui, venkelzaad, citroenschil, dille, gemberpoeder, roze bessen, peper, peterselie, anijszaad, daslook en rozemarijn. Ik heb bijna alles wel in het keukenkastje liggen! De bewaarmiddelen laten we er lekker uit.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

zalm in dilleroomsaus

Zo maak je de zalm in dille roomsaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Zalm in dille roomsaus

zalm in dilleroomsaus
Door: Anna-Karina van Denderen
Zalm in dille roomsaus is een kostelijk gerecht en heel snel en makkelijk te maken. Zalm is ook zeker zeer geschikt voor feestdagen.
5 van 13 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 486.17 kcalkoolhydraten 1.85 geiwitten 24.95 gvetten 41.45 gvezels 0.45 g
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Ook gebruikt

  • voorverwarmde schaal en aluminiumfolie
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm alvast een schaal voor door er heet water in te doen en leg een vel aluminiumfolie klaar.
  • Snipper het uitje heel fijn en bak in een ruime koekenpan met roomboter 2 minuten op matig vuur .
  • Maal viskruiden over de zalm en wentel aan beide kanten door de warme boter. Bestrooi ruim met dille. Schenk de bouillon erbij en breng tegen de kook aan. Laat 8 minuten op laag vuur gaar trekken met het deksel op de pan, dus niet koken!
  • Schep de vis voorzichtig uit de pan, leg in de voorverwarmde schaal (water eruit) en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Giet de slagroom in de koekenpan en laat 3-5 minuten op redelijk hoog vuur inkoken. Proef en breng de saus verder op smaak met peper, een lepel mosterd en wat citroensap.
  • Giet de saus over de vis en garneer met een takje verse dille en een plakje citroen. Dien onmiddellijk warm op. Kostelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties