Zalm in dille roomsaus

zalm in dilleroomsaus

Deze zalm in dille roomsaus is zo’n super lekker gerecht en toch is het heel snel en makkelijk te maken. Bovendien zeer koolhydraatarm met slechts 1.85 gram koolhydraten per portie. Zalm heeft sowieso een chique uitstraling en is dus ook geschikt voor hoogtijdagen. De zalm in dilleroomsaus smaakt voortreffelijk samen met deze citroen courgette of gewoon met klassiek gekookte broccoli of worteltjes en peterselie! Of maak deze wat luxere gegrilde wortels uit de oven erbij, zonder de tahinsaus dan. Voor gasten die niet per se koolhydraatarm eten kun je er eventueel een lekker aardappeltje bij of wat tagliatelle bij serveren. Wil je het nog luxer? Vervang de bouillon dan door witte wijn ;-).

Viskruiden zelf maken!

*HdB Viskruiden: Ik gebruik liefst helemaal geen kant en klare kruidenmixen meer. Maar voor vis, zoals bij deze zalm in dille roomsaus, bevestigt de uitzondering de regel. Ooit gekregen, dus we maken ‘m op, toegegeven hij is erg lekker. Dus als het potje leeg is ga ik gewoon mijn eigen mix maken en in de molen stoppen. Goeie tip?  Dit potje bevat zout, gedroogde ui, venkelzaad, citroenschil, dille, gemberpoeder, roze bessen, peper, peterselie, anijszaad, daslook en rozemarijn. Ik heb bijna alles wel in het keukenkastje liggen! De bewaarmiddelen laten we er lekker uit.

zalm in dilleroomsaus

Zo maak je de zalm in dille roomsaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

zalm in dilleroomsaus

Zalm in dille roomsaus

Door: Anna-Karina van Denderen
Zalmforel of zalm in dille roomsaus is een kostelijk gerecht en heel snel en makkelijk te maken. Zalm is ook zeker zeer geschikt voor feestdagen.
5 van 10 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 486.17 kcalkoolhydraten 1.85 geiwitten 24.95 gvetten 41.45 gvezels 0.45 g
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Trefwoord fornuisgerecht
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Ook gebruikt

  • voorverwarmde schaal en aluminiumfolie
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm alvast een schaal voor door er heet water in te doen en leg een vel aluminiumfolie klaar.
  • Snipper het uitje heel fijn en bak in een ruime koekenpan met roomboter 2 minuten op matig vuur .
  • Maal viskruiden over de zalm(forel) en wentel aan beide kanten door de warme boter. Bestrooi ruim met dille. Schenk de bouillon erbij en breng tegen de kook aan. Laat 8 minuten op laag vuur gaar trekken met het deksel op de pan, dus niet koken!
  • Schep de vis voorzichtig uit de pan, leg in de voorverwarmde schaal (water eruit) en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Giet de slagroom in de koekenpan en laat 3-5 minuten op redelijk hoog vuur inkoken. Proef en breng de saus verder op smaak met peper, een lepel mosterd en wat citroensap.
  • Giet de saus over de vis en garneer met een takje verse dille en een plakje citroen. Dien onmiddellijk warm op. Kostelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

 


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erna
Erna
1 jaar geleden

Aangezien mijn heer P 4 weken heeeeel erg ziek is geweest ben ik amper aan uitgebreid koken toe gekomen, specialisten bezoek hier, specialisten bezoek daar. Gelukkig knapt ie nu weer zienderogen op, dus zit ik me weer helemaal voor de site en achter jullie boeken te ‘verkneukelen’ met het idee dat ik weer allemaal lekkere dingen kan gaan maken. Wat moet een mens toch zonder jullie.
Uiteraard wens ik jullie een fantastisch liefdevol, gezond en smakelijk 2020 toe. We zullen elkaar regelmatig tussen de pannen en de deksels tegen komen 😉

Denise
Denise
3 jaren geleden

Kan je de wijn ergens door vervangen? Wij drinken geen alcohol.

Lies
Lies
4 jaren geleden

5 sterren
verrukkelijk !!! ik heb de dille vervangen door basilicum

Judith van Dueren den Hollander
Judith van Dueren den Hollander
4 jaren geleden

Gesmuld van een zalmfilet in dilleroomsaus. Worteltjes erbij en voor de kids en man gebakken krieltjes. Ik had de saus iets te lang laten inkoken, maar wat slagroom toegevoegd en de saus was weer prima! Deze gaat  herhaling!

Astrid
Astrid
5 jaren geleden

5 sterren
Hoi,
vanavond heerlijk gegeten. De zalm met dillesaus met broccoli was heerlijk. Bedankt voor het recept.
groetjes Astrid

Irene
Irene
5 jaren geleden

5 sterren
We hebben vanavond zitten smullen van de zalm én de citroen courgette! Zeker de moeite van het proberen waard. Hier komt dit maaltje zeker weer op tafel.
Thanks!

Ineke Zandstra
Ineke Zandstra
5 jaren geleden

5 sterren
Hallo Anna-Karina,

Vanavond heerlijk gesmuld van jouw gerechten.
Bij de borrel de kaaskletskoppen.
Voorgerecht witlofsoepje, vooral heel erg lekker met het witlofschuitje met blauwe kaas en walnoot.
Hoofdgerecht de zalm in dillesaus met de citroencourgette.
Daarbij een heerlijk glas witte wijn.

Nou, we hebben gesmuld.
Vriendelijke groetjes Ineke Zandstra (Grindelwald)

MarjaS
MarjaS
5 jaren geleden

5 sterren
Net met het hele gezin lekker gesmuld van de zalm in dille roomsaus met courgette citroen. Voor de kids frietjes erbij gedaan, heerlijk. De zalm zal hier nog vaak op deze manier gemaakt worden.