zalm in dilleroomsaus

Zalm in dille roomsaus

Deze zalm in dille roomsaus is zo’n super lekker gerecht en toch is het heel snel en makkelijk te maken. Bovendien zeer koolhydraatarm met slechts 1.85 gram koolhydraten per portie. Zalm heeft sowieso een chique uitstraling en is dus ook geschikt voor hoogtijdagen. De zalm in dilleroomsaus smaakt voortreffelijk samen met deze citroen courgette of gewoon met klassiek gekookte broccoli of worteltjes en peterselie! Of maak deze wat luxere gegrilde wortels uit de oven erbij, zonder de tahinsaus dan. Voor gasten die niet per se koolhydraatarm eten kun je er eventueel een lekker aardappeltje bij of wat tagliatelle bij serveren. Wil je het nog luxer? Vervang de bouillon dan door witte wijn ;-).

Viskruiden zelf maken!

*HdB Viskruiden: Ik gebruik liefst helemaal geen kant en klare kruidenmixen meer. Maar voor vis, zoals bij deze zalm in dille roomsaus, bevestigt de uitzondering de regel. Ooit gekregen, dus we maken ‘m op, toegegeven hij is erg lekker. Dus als het potje leeg is ga ik gewoon mijn eigen mix maken en in de molen stoppen. Goeie tip?  Dit potje bevat zout, gedroogde ui, venkelzaad, citroenschil, dille, gemberpoeder, roze bessen, peper, peterselie, anijszaad, daslook en rozemarijn. Ik heb bijna alles wel in het keukenkastje liggen! De bewaarmiddelen laten we er lekker uit.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zalm in dilleroomsaus

Zo maak je de zalm in dille roomsaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Zalm in dille roomsaus

zalm in dilleroomsaus
Door: Anna-Karina van Denderen
Zalm in dille roomsaus is een kostelijk gerecht en heel snel en makkelijk te maken. Zalm is ook zeker zeer geschikt voor feestdagen.
5 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Ook gebruikt

  • voorverwarmde schaal en aluminiumfolie

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 486.17 kcalkoolhydraten 1.85 geiwitten 24.95 gvetten 41.45 gvezels 0.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm alvast een schaal voor door er heet water in te doen en leg een vel aluminiumfolie klaar.
  • Snipper het uitje heel fijn en bak in een ruime koekenpan met roomboter 2 minuten op matig vuur .
  • Maal viskruiden over de zalm en wentel aan beide kanten door de warme boter. Bestrooi ruim met dille. Schenk de bouillon erbij en breng tegen de kook aan. Laat 8 minuten op laag vuur gaar trekken met het deksel op de pan, dus niet koken!
  • Schep de vis voorzichtig uit de pan, leg in de voorverwarmde schaal (water eruit) en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Giet de slagroom in de koekenpan en laat 3-5 minuten op redelijk hoog vuur inkoken. Proef en breng de saus verder op smaak met peper, een lepel mosterd en wat citroensap.
  • Giet de saus over de vis en garneer met een takje verse dille en een plakje citroen. Dien onmiddellijk warm op. Kostelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top