zalm groente quiche

Zalm groente quiche met trostomaatjes

Whow, is het geen plaatje? Voor deze zalige zalm groente quiche gebruik je de zalm, courgette en tomaat gewoon rauw, lekker makkelijk, de oven gaart het voor je. Alleen de paprika en bleekselderij even apart bakken. Ook dat gaat vlot in de koekenpan met een snufje bouillonpoeder. Voor de feestelijkheid liet ik de tomaatjes aan de tros zitten, de tomaatjes kan je leuk laten ‘ontploffen’ in je mond, en oh, zo lekker! Maak van de trosjes wel vooraf alvast één persoonsporties anders wordt het een geklieder.

 

Bodem of geen bodem?
Wij aten de quiche met z’n tweetjes dus heb ik de tak doormidden geknipt. Ik heb geen korst om om de zalm groente quiche gebakken maar als je wilt bak dan eerst deze koolhydraatarme hartige taartbodem, voor je de vulling erin doet, dan heb je een zalm groentetaart.

zalm groente quiche

Je kan de quiche zowel koud als warm eten. Je kan de groente vervangen of uitbreiden: broccoli, bloemkool, ui, champignonnetjes, wortel, wortelpeterselie, bieslook, peterselie kan allemaal. Leer je eigen smaakvoorkeuren kennen en experimenteer, met of zonder korst. Zo heb je elke keer toch weer een nieuw gerecht.

Heel appetijtelijk met de tomaat selderij cappuccino vooraf!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze zalige zalm groente quiche

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Zalm groente quiche met trostomaatjes

zalm groente quiche

Door Anna-Karina Geplaatst december 9, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 5 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 45 minuten

Voor deze zalige zalm groente quiche gebruik je de courgette en tomaat gewoon rauw. Paprika en bleekselderij heel even apart bakken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de zalm in blokjes. Snijd dille en het groen van een stengel bleekselderij fijn en meng dat met de zalm, maal er peper en zout over en zet apart.
  2. Snijd bleekselderij en paprika fijn en bak 2 minuten in wat roomboter met een snufje bouillonpoeder.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en vet een springvorm of ovenschaal. Schaaf met de mandoline of kaasschaaf plakken van de courgette en bedek de bodem van de vorm ermee. De rest van de courgette gebruik je straks bovenop.
  4. Verdeel gebakken paprika, bleekselderij en de blokjes zalm over de plakjes courgette. Leg de trosjes tomaat tussen vis en groente. Dek af met plakjes courgette.
  5. Klop de eieren met ricotta, slagroom en wat peper en zout los en giet dit over de vulling, even schudden om goed te verdelen.
  6. Bak de quiche 25-30 minuten of tot het ei is gestold en de quiche gaar is. Dek eventueel halverwege af om verbranden te voorkomen. Twee minuten laten rusten voor je de quiche aansnijdt, maar dan kan je echt gaan smullen. Zalig!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 gedachten over “Zalm groente quiche met trostomaatjes”

Ken je onze twee kookboeken al?

 

701 Shares
Share365
Pin336
Tweet
+1