zalm groente quiche

Zalm groente quiche met trostomaatjes

Whow, is het geen plaatje? Voor deze zalige zalm groente quiche gebruik je de zalm, courgette en tomaat gewoon rauw, lekker makkelijk, de oven gaart het voor je. Alleen de paprika en bleekselderij even apart bakken. Ook dat gaat vlot in de koekenpan met een snufje bouillonpoeder. Voor de feestelijkheid liet ik de tomaatjes aan de tros zitten, de tomaatjes kan je leuk laten ‘ontploffen’ in je mond, en oh, zo lekker! Maak van de trosjes wel vooraf alvast één persoonsporties anders wordt het een geklieder. Bevat 7.15 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Bodem of geen bodem?

Wij aten de quiche met z’n tweetjes dus heb ik de tak doormidden geknipt. Ik heb geen korst om om de zalm groente quiche gebakken maar als je wilt bak dan eerst deze koolhydraatarme hartige taartbodem. Dus voordat je de vulling erin doet, dan heb je een zalm groentetaart. Je kan de quiche zowel koud als warm eten. Je kan de groente vervangen of uitbreiden: broccoli, bloemkool, ui, champignonnetjes, wortel, wortelpeterselie, bieslook, peterselie kan allemaal. Leer je eigen smaakvoorkeuren kennen en experimenteer, met of zonder korst. Zo heb je elke keer toch weer een nieuw gerecht.  Heel appetijtelijk met deze kruidige tomaat selderij cappuccino vooraf!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zalm groente quiche
zalm groente quiche

Zo maak je de zalm groente quiche

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


zalm groente quiche

Zalm groente quiche met trostomaatjes

Voor deze zalige zalm groente quiche gebruik je de courgette en tomaat gewoon rauw. Paprika en bleekselderij heel even apart bakken.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 511.85 koolhydraten 7.15 geiwitten 29.65 gvetten 40.65 gvezels 2.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de zalm in blokjes. Snijd dille en het groen van een stengel bleekselderij fijn en meng dat met de zalm, maal er peper en zout over en zet apart.
  • Snijd bleekselderij en paprika fijn en bak 2 minuten in wat roomboter met een snufje bouillonpoeder.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een springvorm (lekvrij) of ovenschaal in.
  • Schaaf de courgette in plakken en bedek de bodem van de vorm ermee. De rest van de courgette gebruik je straks bovenop.
    zalm groente quiche
  • Verdeel de gebakken paprika, bleekselderij en de blokjes zalm over de plakjes courgette. Leg de trosjes tomaat ertussen. Dek af met plakjes courgette.
  • Klop de eieren met ricotta, slagroom en wat peper en zout los en giet dit over de vulling, even schudden om goed te verdelen.
  • Bak de quiche 25-30 minuten of tot het ei is gestold en de quiche gaar is. Dek eventueel halverwege af om verbranden te voorkomen.
  • Laat 2 minuten rusten voordat je de quiche aansnijdt, maar dan kan je ook écht gaan smullen. Zalig!

Tip


© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



28 gedachten over “Zalm groente quiche met trostomaatjes”

  1. vandaag deze quiche gegeten. ik had 600 gr. Italiaanse roerbakgroenten gebruikt i.p.v. courgette, paprika en bleekselderij, en ik was de slagroom vergeten. en de zalm had ik gewoon de hele moot er bovenop gelegd. desondanks heerlijk gegeten. gaan we vaker eten. top

  2. Elly de Nijs

    Vandaag de quiche gemaakt met Spaanse ham in plaats van zalm. Wel wat langer in de oven gedaan. Heerlijk. Is een blijvertje!

  3. Vandaag de Zalm groente quiche gemaakt en hij heerlijk!!!!
    Heb er wel extra groente bij gedaan, vond dat wat weinig, maar verder gaan we snel weer maken.

  4. Zou je de ricotta ook kunnen vervangen door crème fraiche? En room door amandelmelk?

  5. Dag Anna-Karina,
    Ik heb eergisteren de zalmquiche gemaakt met de hartige taartbodem.
    Mijn ervaringen: heerlijk, mooi om te zien. (foto op verzoek). Heb een paar dingen aangepast:
    1) de hartige bodem: exact uitgevoerd als aangegeven in jouw recept: prima gelukt, is op zich al heerlijk, vooral als je een tijd geen “echt brood” hebt gegeten.
    2) de vulling heb ik aangepast om de hoeveelheden te laten passen in de bodem van 28 cm.
    a) 250 gerookte zalm ( 2 pakjes koud gerookte zalm vd Lidl) b) ca 125 gram bleekselderij, 1 hele rode paprika, 1/3 knoflook-groente bouillonblokje (Zonnatura, verkruimeld), 3/4 courgette, dille, cherryomaatjes, ca 175 ml slagroom, ca 125 ricotta, peper en zout, lemon peper (Jonnie Boer).

    Na 30 minuten @200C met keukenpapier vocht dat zich in het midden verzameld had “opgezogen” en daarna met Al folie afgedekt en nog 10 minuten laten garen. Uitstekend resultaat, mooi stevig en droog.

    We hebben met z’n 2-en de helft van de taart gegeten, de rest hebben we gisteren gebruikt (koud) als voorgerecht en het stuk dat nog over is wordt de lunch van vandaag!

  6. Hallo,

    Ik heb dit recept laatst gemaakt en het was heeeeerlijk! Nu wil ik het ook voor mijn huisgenootjes maken maar helaas lust niet iedereen vis. Heb je een idee wat ik er als vervanger in kan doen?

  7. Hallo Anna-Karina, Zaterdag deze heerlijke zalm groente quiche gemaakt voor een etentje met de buren. We hebben er van gesmuld! hij was goed gelukt alleen wat nat. Heb je nog een goede tip om dit voor de volgende keer te voorkomen. Want ik ga de quiche zeker nog een keer maken! groet Ank

  8. Inderdaad, super lekker. Dit is een blijvertje bij ons. Voor het grootste gedeelte laag en afgedekt in de oven gebakken. Daarna nog 10 min op een lagere stand, maar hoger in de oven, afgebakken. Heerlijk. Dank je wel

  9. Dit recept vanavond gemaakt. Smaak was fantastisch. Bleef alleen beetje vochtig maar kon niet langer in oven want courgette aan de bovenkant ging verbranden. Zou een beetje slagroom vervangen door een ei om te binden een oplossing zijn?

  10. Mijn quiche is heel goed gelukt en was heerlijk!

    Dank je wel.

    Morganne

  11. Vreemd, ik stuur jullie een bericht en opeens komt het recept wél naar boven. Maar hoe dan ook: bedankt!!!

  12. Desiree Klink Logeman

    Ik heb hem vandaag gemaakt en was heel erg lekker. Zal hem de volgende keer wel in een oven vaste schaal maken. Bodem was vochtig van de courgette en bakpapier is echt pap geworden, moest goed kijken of ik niet bakpapier aan het eten was.

  13. Sinds kort gebruik ik je recepten met veel plezier, maar soms is me niet duidelijk voor hoeveel personen de recepten geschreven zijn. Bijvoorbeeld deze zalm groente quiche. Ga je standaard uit van 2 of 4 personen?

    1. Even goed kijken, het staat er toch echt in, zowel in de tekst als bij het recept. Bovenaan elk receptkader (grijs gedeelte) zie je altijd beschreven hoeveel ik met dit recept gemaakt heb en hoe ik heb geteld. Stuks, sneetjes, kommen, porties etc.

  14. Vanavond dit lekkers gemaakt en het heeft gesmaakt, leuk recept, lekker en mooi om te zien.

    Ik heb er samen met mijn dochter van gegeten en besloten, dit komt vaker op het menu, bedankt voor het recept.

     

  15. Rita van der Horst

    Inderdaad, een plaatje, ziet er ook zo smakelijk uit,

    ik ga hem het weekend uit proberen, je hoort!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven