De zalm en groente traybake die we vandaag presenteren is bijzonder eiwitrijk en zit boordevol gezonde vetten! Bovendien is het een enorm makkelijk gerecht om te maken. We gebruiken drie soorten groente en zalmmoten en serveren het gerecht met een zalige iets oosterse dressing. We koken de groente even voor, eerst de boontjes in kokend water en na een paar minuutjes de broccoli erbij. Wij hebben een quooker, dus altijd kokend water bij de hand. Heb je dat niet? Kook dan gewoon eerst het water in de pan en doe dan de groente pas in het kokende water. Zo heb je een exacte kooktijd!
Variatietips & bewaren
Onze zalm en groente traybake bevat per portie: kcal 1233.41 ⋆ koolhydraten 9.7 g ⋆ eiwitten 77.32 g ⋆ vetten 95.07 g ⋆ vezels 12.2 g. Dat is dus als je sperzieboontjes, broccoli en paprika neemt. Mocht je liever een andere groente willen of gewoon eens willen variëren denk dan aan groene asperge in plaats van de broccoli of repen Chinese kool in plaats van de boontjes. En de paprika kun je ook eens omwisselen met halve cherrytomaatjes.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je zalm en groente traybake
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Zalm en groente traybake
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Traybake (zalm en groente)
- 2 moten zalm, ong. 175 g per stuk
- 200 g broccoli, lange roosjes met steel, of bimi
- 100 g sperzieboontjes
- 100 g paprika, in repen
Dressing (voor na het bakken)
Garneer met
- ½ stengel bosui, in ringen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C en bekleed de bakplaat met een bakvel. Of gebruik een ingevette braadslee.
- Maak eerst de sojamarinade: meng daarvoor het limoensap met olijfolie en sojasaus. Wentel de zalmmoten door deze marinade en laat -afgedekt- minstens 10 minuten marineren.
- Maak ondertussen de sperziebonen en broccoli schoon. Kook de sperzieboontjes 3 minuten in kokend water, doe dan de broccoli erbij en kook nog eens 3 minuten. Giet de groente in een vergiet en spoel met koud water na. Snijd ondertussen de paprika in repen en meng met de beetgare broccoli en boontjes.
- Haal de zalm uit de marinade, zet de zalm afgedekt even apart. Meng de overgebleven marinade door de groente en verdeel de groente over de beklede bakplaat. Bak de groente 10 minuten in de oven.
- Leg daarna de zalm erbij en bak nog eens 10-13 minuten tot de zalm net gaar is. Dek zo nodig de groente af met aluminiumfolie tegen verbranden, vooral broccoli heeft die neiging.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de groente en zalm in een kom en drizzle de dressing erover.
- Bestrooi tot slot je zalm en groente traybake met bosuiringetjes en serveer je makkelijke maaltijd.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet