Zachte kaneelbroodjes, heilzaam lekker

koolhydraatarme zachte kaneelbroodjes

Deze heerlijke zachte kaneelbroodjes zijn leuk voor het weekend of bij een uitgebreid feestontbijt!  Dat is natuurlijk onzin, deze zachte kaneelbroodjes smaken ook als tussendoortje hemels op dinsdag. De heerlijk brodige kaneelbroodjes bevatten slechts 0.77 gram koolhydraten per stuk. Daarmee zijn ze ook uitstekend in te zetten als tussendoortje. Laat je bij het lezen van het recept niet afschrikken door de opgegeven tijd. Die bestaat uit 30 minuten wachten en nog eens 30 minuten in twee bakrondes.

Rusten

Het deeg maken duurt slechts 10 minuten. Terwijl het deeg rust kun je zelf lekker een boek lezen ofzo. Na 20 minuten zet je de oven aan en maak je alvast de koolhydraatarme kaneelboter. Schuif de plaat in de oven en ga weer lezen. Na bakronde één smeer je de plak in met die fantastische kaneelboter, je rolt je rolletjes en zet deze weer 20 minuten in de oven. Lees nog een stukje, natuurlijk zet je wel tijdig koffie of T, want je wilt de zachte kaneelbroodjes echt gelijk proeven, dat verzeker ik je!

Zachte kaneelbroodjes, koolhydraatarm

De originele kaneelbroodjes bevatten een enorme lading suiker, vaak nog met dikke klonten kandijsuiker erop. Daar hebben we tegenwoordig diverse koolhydraatarme suikervervangers voor. Hoewel je in onze oude recepten nog wel eens andere zoetstoffen kunt tegenkomen, gebruiken we tegenwoordig uitsluitend nog producten op basis van stevia en erythritol. Dat zijn beide natuurlijke zoetstoffen met 0 gram netto koolhydraten.  Je kunt het in allerlei verschijningsvormen krijgen. Voor dit recept gebruiken we in de kaneelboter Ery Bronze en karameldruppels van Steviala voor in het deeg.

  

koolhydraatarme zachte kaneelbroodjes      

Heilzame kaneelbroodjes, zweef je mee?

De geur van kaneel is echt onweerstaanbaar! Watertandend in de keuken bezig zijn en eigenlijk niet kunnen wachten tot het klaar is, ken je dat? Dat watertanden gebeurde bij mij tijdens het besmeren van de deegplak. Whow, die kaneelgeur doet echt wat met je. Ik ben van mezelf niet zo zweverig, maar voor sommige dingen maak ik een uitzondering 🙂 De heilzame werking van kaneel is een van die dingen. 

Dat behoeft wellicht nadere uitleg? Als ik teveel druk van andere mensen ervaar, heb ik de neiging om me terug te trekken en te ‘verstarren’ in het contact. Ik word dan minder aardig en een stuk killer. Ik weet niet hóe kaneel het doet, maar dat goedje is echt in staat om mij op zo’n verkild moment te verzachten en me weer snel op mijn gemak te laten voelen.  Kaneel verwarmt, ontspant en het maakt deze zachte kaneelbroodjes nog leuker om te eten. Want ze zijn niet alleen ontzettend leuk om te zien, maar bovenal heilzaam, verzachtend en verwarmend lekker!

Gelukkig ben ik niet de enige op wie kaneel die uitwerking heeft, het is niet voor niets dat bijvoorbeeld huizen beter verkopen met de heerlijke geur van appeltaart met kaneel in huis. En daar is niks zweverigs aan!

PS: Dat ouderwetse kleedje hoort helemaal bij deze ouderwetse smaak, leuk truttig! Ooit gekocht in een kringloopwinkel.

 

♥ Ook lekker:

Zo maak je de zachte kaneelbroodjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


koolhydraatarme zachte kaneelbroodjes

Zachte kaneelbroodjes, heilzaam lekker

Door: Anna-Karina van Denderen
Zorg wel dat je tijdig een lekkere bak koffie of geurige thee gezet hebt, want je wilt de zachte kaneelbroodjes onmiddellijk proeven, dat verzeker ik je!
4.8 van 5 stemmen

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 90.17 kcalkoolhydraten 0.77 geiwitten 3.7 gvetten 7.38 gvezels 3.16 g
Gang Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken Europees
Trefwoord gebak zoet, koek en snoep
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Wachttijd 30 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Hoeveelheid (aan te passen)12 stuks

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak eerst deze kaneelboter, dat kan gerust een dag van tevoren, dat is alleen maar lekkerder. RECEPT: Meng 100 gr zachte roomboter met 2 el Ery Bronze (zoetstof), 1 el kaneel en een snufje zout door elkaar met een vork. Proef en voeg zo nodig meer zoetstof of kaneel toe. Je gebruikt er straks ongeveer 40 gram van.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier, de oven hoeft pas later aan.
  • Mix in een beslagkom eerst de eieren, Griekse yoghurt, zoetstof, vanille en het zout schuimig in zo'n 2 minuten. Ik gebruikte 10 druppels met karamel smaak.
  • Meng vervolgens in een andere kom het amandelmeel, kokosmeel, psylliumvezel met het bakpoeder door elkaar. Dat is om het bakpoeder gelijkmatig te verspreiden. Voeg het dan toe aan de beslagkom en mix alles tot een egaal, klontvrij beslag.

Deeg voorbakken

  • Stort het beslag op de beklede bakplaat. Gebruik vervolgens een rubber spatel om alles uit de kom te krijgen en uit te smeren tot een lap van ongeveer 20 x 20 cm. Laat het op die manier 30 minuten staan om de psylliumvezels het vocht te laten binden. Verwarm na 20 minuten de heteluchtoven voor tot 160 °C.
  • Als de oven warm is bak je het deeg 8-10 minuten voor tot het stevig genoeg is om te kunnen oprollen.
  • Zet een ovenschaaltje klaar van ongeveer 20 x 15 cm. Besmeer het deeg rijkelijk met kaneelboter (40 g) en snijd het in 12 repen. Rol reep voor reep op en zet ze rechtop in de ovenschaal, een beetje strak tegen elkaar aan. Bestrooi met extra Ery bronze en sesamzaadjes

Rolletjes afbakken

  • Bak de rolletjes in 20 minuten af. Zet ondertussen een lekkere bak koffie of T. Veel plezier ermee!

Vezels

  • Bij psylliumvezels altijd extra drinken (glas water), anders kunnen de vezels beslist verstoppend werken.

Is je baksel groen of paas geworden?

  • Groen: dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen kan helpt.
    Paars: dan heb je niet uitsluitend de vezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.
    De smaak van die groene of paarse broodjes is wel normaal en je kunt het gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit….

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

42 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties