Zachte kaneelbroodjes, heilzaam lekker 16

koolhydraatarme zachte kaneelbroodjes

Deze heerlijke zachte kaneelbroodjes zijn leuk voor het weekend of bij een uitgebreid feestontbijt!  Dat is natuurlijk onzin, deze zachte kaneelbroodjes smaken ook als tussendoortje hemels op dinsdag. De heerlijk brodige kaneelbroodjes bevatten slechts 0,7 gram koolhydraten per stuk. Daarmee zijn ze ook uitstekend in te zetten als tussendoortje. Laat je bij het lezen van het recept niet afschrikken door de opgegeven tijd. Die bestaat uit 30 minuten wachten en nog eens 30 minuten in twee bakrondes. Het deeg maken duurt slechts 10 minuten. Terwijl het deeg rust kun je zelf lekker een boek lezen ofzo. Na 20 minuten zet je de oven aan en maak je alvast de koolhydraatarme kaneelboter. Schuif de plaat in de oven en ga weer lezen. Na bakronde één smeer je de plak in met die fantastische kaneelboter, je rolt je rolletjes en zet deze weer 20 minuten in de oven. Lees nog een stukje, natuurlijk zet je wel tijdig koffie of T, want je wilt de zachte kaneelbroodjes echt gelijk proeven, dat verzeker ik je!

 

Zachte kaneelbroodjes, koolhydraatarm

De originele kaneelbroodjes bevatten een enorme lading suiker, vaak nog met dikke klonten kandijsuiker erop. Daar hebben we tegenwoordig diverse koolhydraatarme suikervervangers voor. Hoewel je in onze oude recepten nog wel eens andere zoetstoffen kunt tegenkomen, gebruiken we tegenwoordig uitsluitend nog producten op basis van stevia en erythritol. Dat zijn beide natuurlijke zoetstoffen met 0 gr. netto koolhydraten.  Je kunt het in allerlei verschijningsvormen krijgen. Voor dit recept gebruiken we in de kaneelboter Ery Bronze en karameldruppels van Steviala voor in het deeg.

   koolhydraatarme zachte kaneelbroodjes      

Heilzame kaneelbroodjes, zweef je mee?

De geur van kaneel is echt onweerstaanbaar! Watertandend in de keuken bezig zijn en eigenlijk niet kunnen wachten tot het klaar is, ken je dat? Dat watertanden gebeurde bij mij tijdens het besmeren van de deegplak. Whow die kaneelgeur doet echt wat met je. Ik ben van mezelf niet zo zweverig, maar voor sommige dingen maak ik een uitzondering 🙂 De heilzame werking van kaneel is een van die dingen.  Dat behoeft wellicht nadere uitleg? Als ik teveel druk van andere mensen ervaar, heb ik de neiging om me terug te trekken en te ‘verstarren’ in het contact. Ik word dan minder aardig en een stuk killer. Ik weet niet hóe kaneel het doet, maar dat goedje is echt in staat om mij op zo’n verkild moment te verzachten en me weer snel op mijn gemak te laten voelen.  Kaneel verwarmt, ontspant en het maakt deze zachte kaneelbroodjes nog leuker om te eten. Want ze zijn niet alleen ontzettend leuk om te zien, maar bovenal heilzaam, verzachtend en verwarmend lekker!

Gelukkig ben ik niet de enige op wie kaneel die uitwerking heeft, het is niet voor niets dat bijvoorbeeld huizen beter verkopen met de heerlijke geur van appeltaart met kaneel in huis. En daar is niks zweverigs aan!

PS: Dat ouderwetse kleedje hoort helemaal bij deze ouderwetse smaak, leuk truttig! Ooit gekocht in een kringloopwinkel.

 

Ook lekker:

Zo maak je de zachte kaneelbroodjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Zachte kaneelbroodjes, heilzaam lekker

koolhydraatarme zachte kaneelbroodjes

Door Anna-Karina Geplaatst september 18, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 12 rolletjes
  • Koolhydraten: 0,7 per stuk (12 rolletjes uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 1 uur 10 minuten

Zorg wel dat je tijdig een lekkere bak koffie of geurige thee gezet hebt, want je wilt de zachte kaneelbroodjes onmiddellijk proeven, dat verzeker ik je!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in een beslagkom de eieren, Griekse yoghurt, zoetstof, vanille en het zout schuimig in zo'n 2 minuten. Ik gebruikte 10 druppels karamel stevia.
  3. Meng in een andere kom het amandelmeel, kokosmeel, psylliumvezel met het bakpoeder door elkaar. Dat is om het bakpoeder gelijkmatig te verspreiden. Voeg het toe aan de beslagkom en mix tot een egaal, klontvrij beslag.
  4. Stort het beslag op het bakvel, gebruik daarbij een rubber spatel om alles uit de kom te krijgen. Smeer het beslag uit tot een lap van ongeveer 20 x 20 cm. en laat zo 30 minuten staan. Dit is om de psylliumvezels het vocht te laten binden. Zet na 20 minuten de heteluchtoven aan op 160 graden.
  5. Als de oven warm is bak je het deeg 8-10 minuten voor. Zo wordt het net stevig genoeg om te kunnen oprollen. Zet een ovenschaaltje klaar van ongeveer 20 x15 cm.
  6. Maak koolhydraatarme kaneelboter. Meng 100 gr zachte roomboter met 2 el Ery Bronze (zoetstof) en 1 el kaneel door elkaar met een vork. Proef en voeg meer suiker of kaneel toe. Nog lekkerder als je het een dagje van te voren maakt! Koel bewaren.
  7. Haal de plaat uit de oven snijd het deeg in 12 repen, besmeer het geheel rijkelijk met kaneelboter. Rol een reep op en zet rechtop in de ovenschaal. Herhaal tot alle rolletjes tegen elkaar staan. Bestrooi met extra Ery bronze en sesamzaadjes
  8. Bak de rolletjes in 20 minuten gaar. Zet ondertussen een lekkere bak koffie of T. Veel plezier ermee!
  9. Bij psylliumvezels wat extra drinken (glas water), anders kunnen de vezels snel verstoppend werken.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 gedachten over “Zachte kaneelbroodjes, heilzaam lekker