yoghurt panna cotta met blauwe bessen

Low carb yoghurt panna cotta met blauwe bessen

Een variant op de klassieke panna cotta, die door een beetje te experimenteren tot stand gekomen is. Het kwam ons ter ore dat sommige mensen de versie die we onlangs publiceerden erg machtig en een tikkeltje zwaar vonden. Door de Griekse yoghurt is deze yoghurt panna cotta met blauwe bessen wat frisser en lichter dan de klassieke versie. Anna-Karina heeft zelfs een duidelijke voorkeur gekregen voor deze lichtere yoghurt panna cotta. Ikzelf neig meer naar het eerder gedeelde dessert, maar kan me ook prima vinden in de yoghurtversie. Bevat calorieën 281.53 kcal ⋆ koolhydraten 5 g ⋆ eiwitten 4.53 g ⋆ vetten 27.02 g ⋆ vezels 0.77 g per stuk.

Advertentie

Vanille poeder of stokjes?

Wat ik ook uit ervaring heb geleerd, is dat vanillepoeder een kwalitatief alternatief is voor een vanillestokje. Nog steeds een flinke uitgave, maar toch al een stuk minder prijzig dan de stokjes. Het loont wel de moeite om even prijzen te vergelijken van diverse aanbieders, want er vallen opmerkelijke  verschillen te ontwaren. En mocht het allebei niet binnen je budget passen, dan kun je altijd nog kiezen voor vanille essence of aroma. Het is niet zo dat de yoghurt panna cotta met blauwe bessen daar vies van wordt 🙂 

Ook leuk: je maakt 6 porties en die hou je met gemak een paar dagen goed in de koelkast. Wij smullen er drie dagen van!



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

yoghurt panna cotta met blauwe bessen
yoghurt panna cotta met blauwe bessen

Zo maak je yoghurt panna cotta met blauwe bessen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


yoghurt panna cotta met blauwe bessen

Yoghurt panna cotta met blauwe bessen

Deze yoghurt panna cotta met blauwe bessen is een frisse en lichtere variant van de klassieke Italiaanse. De perfecte afsluiting van een koolhydraatarme maaltijd of heerlijk als weekend verwenontbijt!
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten

Ook gebruikt

  • 6 leuke glaasjes

Voedingswaarde

per portie
kcal 281.53 koolhydraten 5 geiwitten 4.53 gvetten 27.02 gvezels 0.77 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Breng ondertussen, in een pan met dikke bodem, de slagroom met zoetstof, vanillepoeder en een snufje zout tegen de kook aan. Doe het vuur uit.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door het hete roommengsel tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat 10 minuten afkoelen en roer dan de Griekse yoghurt erdoor. Verdeel dit over de zes glaasjes en laat afgedekt in de koelkast 4 uur opstijven.

Serveren

  • Hak de pecannoten en verdeel ze samen met de blauwe bessen over de yoghurt panna cotta.
  • Geniet van dit feestelijke dessert!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



6 gedachten over “Low carb yoghurt panna cotta met blauwe bessen”

  1. Als je de slagroom klopt, en alleen een klein beetje warme vloeistof gebruikt voor de gelatine, dan kun je er met een bodem een yoghurt-taart van maken. Of kwark ipv yoghurt= kwarktaart)

  2. Vaker maak ik toetjes van Griekse yoghurt. Als je de slagroom stevig opklopt, en de Griekse yoghurt ook en deze daarna samen om spatelt, krijg je ook een luchtig toetje. Zoetmakers en vruchten naar behoefte toe te voegen. Fruit eventueel mee opkloppen met de Griekse yoghurt kan ook

  3. Mijn favoriete koolhydraatarme toetje! Ga ik zeker maken, bijvoorbeeld met Pasen. Trouwens ook lekker met ander fruit, zoals aardbeien of frambozen. 😋 😋 😋

Reacties zijn gesloten.

4.80 from 5 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven