yoghurt ijsjes

Yoghurt ijsjes

JA! Eindelijk ijsjestijd in aantocht! Als kind kreeg ik in de vakantie bij mooi weer de helft van een dubbel waterijsje, met twee stokjes, wie kent ze nog? Tjonge wat een verwennerij was dat! Ze waren te koop bij de melkboer aan de overkant voor een dubbeltje, een halve kon ook voor een stuiver.  Daar moest ik aan denken toen ik het weerbericht zag voor komende dagen, er worden namelijk oplopende temperaturen voorspeld naar zelfs 30 graden! Ik kan het me nog slecht voorstellen want het is nu amper 15 graden, het stormt en regent in Zaandam!

Yoghurt ijsjes of ijstaart

Deze simpele yoghurt ijsjes bestaan uit: volvette yoghurt, zoetstof of suikervrije jam en een paar kleine rode vruchten. En wat garnering. Dat heb je altijd wel in huis toch, dus hup aan de slag! De ingrediëntenlijst kan je eindeloos uitbreiden, denk aan chocola, kokos, kruiden en/of noten en zaden. Ik ben benieuwd naar jullie favo combinaties! Ik maakte vandaag een makkelijk yoghurt ijstaartje met aardbei, blauwe bessen, amandel, kokos en chocola. 

De vorm is 19 cm doorsnede, 2 cm hoog. De ijstaart sneed ik in 8 stukken. Als je de yoghurt ijsjes met kinderen maakt dan is het leuker om ze hun eigen kleine ijsjes te laten samenstellen. Denk aan een mini-cupcakevorm, bonbonvorm of in een popcakevorm, extra leuk met ’n stokje erin! Vooral de siliconenvormen zijn makkelijk in het gebruik, dan wip je de ijsjes in bevroren toestand er zo uit. Bij het maken van deze heerlijke yoghurt ijsjes moet je eigenlijk wel een blik kinderen opentrekken voor de ultieme voorpret. Maar helaas die ik heb ik ff niet bij de hand. Hoe dan ook: veel plezier gewenst!

Hard ijs voorkomen

Goed ijs maken is nog niet zo heel makkelijk, dat wil zeggen, eetbaar en schepbaar ijs dat niet kanonhard is. Zacht en smeuïg moet het zijn maar natuurlijk wel koud genoeg. Dat lukt alleen als je voldoende  ingrediënten gebruikt die een lager vriespunt dan water hebben. Je hebt daarvoor voldoende vet nodig, dus gebruik slagroom en/of volvette yoghurt met minstens 10% vet als basis. Het best in porties invriezen.

Wat ook helpt om het ijs wat zachter te houden is het ijs verpakken in een extra laagje bubbeltjesplastic. Als je het ijs langer dan 4 uur in de vriezer laat wordt het zeker harder. Het ijs dus altijd even op temperatuur laten komen of 10-20 seconden in de magnetron.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

yoghurt ijsjes
yoghurt ijsjes

Zo maak je de yoghurt ijsjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme yoghurt ijsjes

yoghurt ijsjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Bij het maken van deze heerlijke yoghurt ijsjes moet je eigenlijk wel een blik kinderen opentrekken voor de ultieme voorpret. Ze bestaan uit volvette yoghurt, zoetstof en een paar rode vruchten. Dat heb je altijd wel in huis toch, dus hup aan de slag!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Vriezer 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 71.18 kcalkoolhydraten 2 geiwitten 3.48 gvetten 5.24 gvezels 0.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de vruchten en snijd zo nodig kleiner.
  • Meng de Griekse yoghurt met vanille essense, amandelmeel (en optioneel eiwitpoeder). Proef en breng op smaak met zoetstof. Maak het iets zoeter dan je nu zou willen, in bevroren toestand lijkt het namelijk minder zoet, de kou 'verdooft' je smaakpapillen.
  • Verdeel de yoghurt over de vorm die je wilt gebruiken, als je een taartvorm gebruikt is een stuk huishoudfolie erin wel handig, dan til je de ijstaart er straks makkelijk uit.
  • Schaaf de chocola grof met een kaasschaaf. Druk de vruchtjes er half in en garneer met chocoladeschaafsel en gemalen kokos.
  • Zet minimaal 3 uur in de vriezer. De tijd is afhankelijk van de het volume van je vorm. Haal het ijs uit de vorm, snijd het in stukken en bewaar de losse ijsjes in een bakje met bakpapier ertussen.
  • Verpakken in 'n extra laag bubbeltjesfolie om te voorkomen dat het keihard wordt. Laat het ijs altijd even op temperatuur komen. Of 10-20 seconden in de magnetron.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top