yoghurtijsjes met passievruchten curd

Yoghurt ijsjes met passievruchten curd

Wil je een feestelijk diner een beetje gezellig maar licht afsluiten met een koolhydraatarm verwen dessert? Dan zijn deze mini yoghurt ijsjes met passievruchten curd misschien precies wat je zoekt! Heerlijk fris, maar niet zo enorm zwaar. De ijsjes zijn supersnel gemaakt: ingrediënten roeren en een mini muffinvorm vullen, stokjes erin en in de vriezer. Dat is alles! Wij zetten drie yoghurt ijsjes in een lepel zijdezachte passievruchten curd. Ook hadden we nog een schuimtaartje over, daarvan kruimelden we wat over ons feestelijke nagerecht. Een crunchy extraatje, helemaal perfect, niks meer aan doen. Zomer en winter warm aanbevolen!

Kleine ijsjes

Je kunt de basis van de yoghurt ijsjes natuurlijk ook in de ijsmachine doen en er bolletjes van presenteren. Wij zitten tegenwoordig helemaal in onze ‘kleine ijsjes’ periode, als dat tenminste bestaat. Daar zijn verschillende redenen voor, eigenlijk allemaal praktisch van aard. Door het formaat zijn ze snel bevroren en kun je snel gaan smullen. De kleine ijsjes vormen precies een mooi formaat voor een klein lekkernijtje na het eten. Als je nog niet aan je dagtotaal zit kun je er gerust twee of drie nemen, ze werken namelijk ook als energiebom. De mini-ijsjes kun je zo uit de diepvries eten en hoef je niet eerst op temperatuur te laten komen. Verder zijn ze natuurlijk heel erg schattig om te zien, da’s eet extra leuk toch?

Mini grand dessert?

Het dessert van drie mini-ijsjes met een lepel extra passievruchten curd, zoals op de foto, bevat 4,25 gram koolhydraten. Je zou, in plaats van deze drie yoghurt ijsjes met passievruchten curd, ook een mini grand dessert kunnen presenteren. Zet daarvoor dan één zo’n schattig yoghurt ijsje, één klein glaasje met de cheesecake met passievrucht  en een klein stukje chocoladetaart op een mooi bord of langwerpig schaaltje, helemaal feestelijk. Je weet er vast wel raad mee, stuur ons vooral een foto van het resultaat! Veel plezier ermee en eet smakelijk!

yoghurtijsjes met passievruchten curd

 

yoghurtijsjes met passievruchten curd

 

Ook lekker:

Zo maak je yoghurt ijsjes met passievruchten curd 

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


yoghurtijsjes met passievruchten curd

Yoghurt ijsjes met passievruchten curd

door Anna-Karina van Denderen
Voor het recept voor yoghurtijsjes hebben we ook passievruchten curd gebruikt, je maakt de heerlijke curd in een handomdraai volgens dit recept.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: ijs, knutselen in de keuken
Voorbereiden: 10 min
Vriezen: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 min

Voedingswaarden

0,75 gram koolhydraten per mini-ijsje
4,75 gram koolhydraten voor een dessert zoals op de foto
Koolhydraten 4.25 g

Uit recept

24 mini ijsjes

Ingrediënten

Bereiden

  • Voor het recept voor yoghurtijsjes hebben we ook passievruchten curd gebruikt, je maakt de heerlijke curd in een handomdraai volgens dit recept.
IJsjes
  • Maak alvast een plaatsje vrij in de diepvries waar de ijsjes vlak kunnen opstijven. Zet twee mini-muffinvomen klaar met stokjes. Gewone prikkers kunnen ook.
  • Doe de yoghurt, roomkaas en zoetstof (naar smaak!) in een kom en roer tot een egale basis. Je kunt ook de (staaf)mixer gebruiken. Schep de passievruchten curd erdoor. Proef of het zoet genoeg is. Wij gebruikten in totaal 25 gr Steviala Sweet toffee.
  • Verdeel het mengsel over de mini-muffinvormpjes. Als je nog passievruchten curd over hebt kun je in de vorm ook twee kleuren laagjes maken, extra leuk! Steek de stokjes erin en zet minstens 1 uur in de vriezer. Haal de ijsjes uit de vormpjes en doe over in een diepvriesbestendige bak of plastic zakje.
    mini yoghurt ijsjes in de maak
Portie voor dessert
  • 3 mini-ijsjes met een lepel extra curd zoals op de foto bevat 4,25 gram koolhydraten.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 481 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like