Wraps eten met de saus tot aan je oren, ken je dat? Hmm, lekker is dat! Wat dat is wat er gaat gebeuren als je deze koolhydraatarme wraps met gehakt en salsasaus gaat eten. Tenminste ik kan- of moet ik wil zeggen…- dat niet zonder enorm te knoeien. Zorg altijd voor een voorraadje zelfgemaakte ongebakken tortilla’s in je diepvries. Dat is echt zo ontzettend handig. Immers afbakken is dan een fluitje van een cent. Vervolgens kun je zelf je aandacht helemaal richten op de gehaktvulling en de salsasaus. Ook belangrijk, toch?
Cajunkruiden
Voor deze wraps met gehakt en salsasaus gebruiken we ook homemade cajunkruiden. Het recept vind je ook op onze kruidenmixen-pagina. We hebben 2 variaties, voor beide meng je alles door elkaar en bewaar het in een goed afsluitbaar potje donker en koel. Welke van deze twee vind jij het lekkerst? Voor de eerste meng je 3 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl oregano, 2 tl cayennepeper, 1 tl peper, 2 tl uienpoeder en 1 tl tijm. Voor de tweede in iets andere verhoudingen 1 el paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl peper, 1 tl oregano en 1 tl tijm.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je wraps met gehakt en salsasaus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Wraps met gehakt en salsasaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Wraps, op voorraad in diepvries
- 4 stuks tortilla, < recept 0.9 gram khd per stuk
Vulling
- 40 g ui
- 10 ml olijfolie
- 150 g paprika
- 175 g gehakt
- cajunkruiden, naar smaak, zie recept onder
Salsasaus
- 1 tomaat
- 50 g paprika
- 20 g ui
- 1 el limoensap
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl komijn
- mespunt knoflookpoeder
- snuf chilipoeder
- zout
Erbij
- 50 g ijsbergsla, of meer, gesneden
- 4 el zure room
- 1 avocado
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Controleer of je nog tortilla's in de diepvries hebt liggen, maak ze anders volgens dit recept.
Vulling
- Snipper de ui en snijd paprika in stukjes, bak ze samen in olie ongeveer 3 minuten. Voeg gehakt en cajunkruiden toe. Laat op zacht vuur garen. Roer af en toe en voeg zo nodig een scheutje water toe.
Salsasaus
- Snijd de tomaat, paprika en ui grof, pureer ze met het limoensap en de specerijen met een staafmixer tot een gladde saus, voeg zout naar smaak toe.
- Gaar (of verwarm) de tortilla's volgens de aanwijzingen in dit recept.
- Snijd de avocado in plakjes. Snijd ijsbergsla fijn. Roer de zure room los.
Serveren
- Schep ¼ van de vulling op een tortilla, vervolgens wat ijsbergsla, dan een lepel zure room en salsasaus. Leg er plakjes avocado op en vouw dicht. Als hoofdgerecht: reken op twee wraps per persoon. Als lunch met een kleine salade erbij is één een betere portie.
- Smul ze!
Cajunkruiden
- Een voorraadje cajunkruiden maak ik zelf van 3 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl oregano, 2 tl cayennepeper, 1 tl zwarte peper, 2 tl uienpoeder, 1 tl tijm.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heel erg lekker maar hoeveel van de gemaakte cajun kruiden gebruik je
Naar smaak, ik zou met 2 tl beginnen. Dan zelf even proeven.