Wraps met gehakt en salsasaus

Wraps met gehakt en salsasaus

Wraps eten met de saus tot aan je oren, ken je dat? Hmm, lekker is dat! Wat dat is wat er gaat gebeuren als je deze koolhydraatarme wraps met gehakt en salsasaus gaat eten. Tenminste ik kan- of moet ik wil zeggen…- dat niet zonder enorm te knoeien.  Zorg altijd voor een voorraadje zelfgemaakte ongebakken tortilla’s in je diepvries. Dat is echt zo ontzettend handig. Immers afbakken is dan een fluitje van een cent. Vervolgens kun je zelf je aandacht helemaal richten op de gehaktvulling en de salsasaus. Ook belangrijk, toch?

Cajunkruiden

Voor deze wraps met gehakt en salsasaus gebruiken we ook homemade cajunkruiden. Het recept vind je ook op onze kruidenmixen-pagina. We hebben 2 variaties, voor beide meng je alles door elkaar en bewaar het in een goed afsluitbaar potje donker en koel. Welke van deze twee vind jij het lekkerst? Voor de eerste meng je 3 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl oregano, 2 tl cayennepeper, 1 tl peper, 2 tl uienpoeder en 1 tl tijm.  Voor de tweede in iets andere verhoudingen 1 el paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl peper, 1 tl oregano en 1 tl tijm.


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Wraps met gehakt en salsasaus
Wraps met gehakt en salsasaus

Zo maak je wraps met gehakt en salsasaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Wraps met gehakt en salsasaus

Wraps met gehakt en salsasaus
Door: Anna-Karina van Denderen
Wraps eten met de saus tot aan je oren, ken je dat? Hmm, lekker is dat!  Zorg voor een voorraadje zelfgemaakte ongebakken tortilla’s in je diepvries, afbakken is dan een fluitje van een cent. Dan kun je je aandacht richten op de gehaktvulling en de salsasaus. Ook belangrijk.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per gevulde wrap
kcal 352.32 koolhydraten 5.75 geiwitten 15.42 gvetten 27.7 gvezels 9.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 wraps

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Wraps, op voorraad in diepvries

  • 4 stuks tortilla, < recept 0.9 gram khd per stuk

Vulling

Salsasaus

Erbij

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Controleer of je nog tortilla's in de diepvries hebt liggen, maak ze anders volgens dit recept.

Vulling

  • Snipper de ui en snijd paprika in stukjes, bak ze samen in olie ongeveer 3 minuten. Voeg gehakt en cajunkruiden toe. Laat op zacht vuur garen. Roer af en toe en voeg zo nodig een scheutje water toe.

Salsasaus

  • Snijd de tomaat, paprika en ui grof, pureer ze met het limoensap en de specerijen met een staafmixer tot een gladde saus, voeg zout naar smaak toe.
  • Gaar (of verwarm) de tortilla's volgens de aanwijzingen in dit recept.
  • Snijd de avocado in plakjes. Snijd ijsbergsla fijn. Roer de zure room los.

Serveren

  • Schep ¼ van de vulling op een tortilla, vervolgens wat ijsbergsla, dan een lepel zure room en salsasaus.  Leg er plakjes avocado op en vouw dicht. Als hoofdgerecht: reken op twee wraps per persoon. Als lunch met een kleine salade erbij is één een betere portie.
  • Smul ze!

Cajunkruiden

  • Een voorraadje cajunkruiden maak ik zelf van 3 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl oregano, 2 tl cayennepeper, 1 tl zwarte peper, 2 tl uienpoeder, 1 tl tijm.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top