Terug
+ servings
koolhydraatarme lo-dough pizza
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarme lo-dough pizza!

Deze koolhydraatarme lo-dough pizza heeft een bodem van kant-en-klaar deeg, ook wel eens makkelijk! Het is een lekkere, dunne en neutraal smakende bodem, met krokante randjes!!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 15 min
Totaal - 30 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: deeg voor bodem, pizza & flatbread

Voedingswaarden

Per belegde pizza
calorieën: 407.1kcal
koolhydraten 6.8 g
eiwit 29.05 g
vet 26.45 g
vezels 11.3 g

Uit recept

2 belegde pizza's

Ingrediënten

Smeersel

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Snijd de paprika en champignons en blancheer ze 3 minuten in kokend water met bouillonpoeder. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  • Snijd de artisjokharten in plakken. Laat de tonijn uitlekken.
Smeersel
  • Meng de roomkaas met geitenkaas, gehakte peterselie en een kneepje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Beleggen en bakken
  • Leg de lo-dough bodems op de beklede bakplaat, besmeer ze met het roomkaasmengsel. Verdeel de topping erover en rasp er tenslotte nog wat kaas over.
  • Bak de koolhydraatarme lo-dough pizza 15 minuten of tot de korst krokant is en goudbruin kleurt.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina