Terug
+ servings
Radijs salade met dille
Voeg toe aan verzameling

Radijs salade met dille

Het pittige van radijs combineert in deze salade geweldig met het kruidige van dille en het romige van mayonaise en yoghurt.
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, maaltijdsalade, snel

Voedingswaarden

Per portie
calorieën: 113.15kcal
koolhydraten 3.05 g
eiwit 2.35 g
vet 9.2 g
vezels 1.8 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

  • bosje radijs ongeveer 250 gram

Dressing

Bereiden

  • Maak de radijs schoon: steelaanzet en worteltje verwijderen, daarna afspoelen. Bewaar het groene blad om een lekkere pesto mee te maken.
  • Snijd de radijsjes in dikke luciferhoutjes en doe ze in een schaal.
  • Maak een dressing van de Griekse yoghurt, mayonaise, geperst teentje knoflook, gesneden dille en bieslook. Meng de dressing met de gesneden radijs. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Erbij

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina