Terug
+ servings
koolhydraatarme komkommer ijsjes
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarme komkommer ijsjes

Wij maakten deze koolhydraatarme komkommer ijsjes niet heel erg zoet. Daardoor blijven ze juist zo heerlijk fris! Op die manier benadruk je nog eens dat er komkommer inzit. Daarnaast dragen natuurlijk ook verse munt en limoen bij aan de zomerse smaak. Heerlijk! 
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 10 min
Invriezen - 4 uur
Totaal - 4 uur 10 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: ijs, knutselen in de keuken

Voedingswaarden

Per ijsje
koolhydraten 0.86 g

Uit recept

12 ijsjes (à 75 ml)

Equipment

  • blender, staafmixer of keukenmachine
  • ijsvorm
  • stokjes

Ingrediënten

Bereiden

  • Maak voldoende plaats in de vriezer voor de ijsjesvorm.
  • Was de komkommer, indien biologisch laat dan de schil eraan. Snijd grof.
  • Pers de limoenen uit, je hebt ongeveer 75 ml. Haal de muntblaadjes van de takjes.
  • Doe onderin de kom van de blender eerst een scheutje water (ongeveer 50 ml). Dan de stukken komkommer, het limoensap, de muntblaadjes en de helft van de zoetstof. Pureer helemaal fijn. Proef en breng verder op smaak met Sweet bee.
  • Roer door, verdeel de gepureerde komkommer over de ijsjesvorm en steek de stokjes erin.
  • Zet minstens 4 uur in de vriezer.
  • Haal de koolhydraatarme komkommer ijsjes uit de vorm en doe ze in een ziplockzakje extra omwikkeld met bubbeltjesfolie. (dat voorkomt al te grote ijskristallen)

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina