Terug
+ servings
Pesto van radijsloof
Voeg toe aan verzameling

Pesto van radijsloof

Om verspilling tegen te gaan kun je van het loof van radijs een overheerlijke pesto maken. Ook vanuit budgettair oogpunt een aanrader!
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, groente, super makkelijk

Voedingswaarden

Per potje van 225 ml 
calorieën: 409.6kcal
koolhydraten 2.2 g
eiwit 12.7 g
vet 39.5 g
vezels 1.7 g

Uit recept

1 potje (225 ml)

Ingrediënten

Bereiden

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Laat afkoelen.
  • Pluk de radijsbladeren van de steeltjes. Gebruik alleen de verse, groene exemplaren. Spoel af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Snijd de radijsloof in kleinere stukken. Pureer met de geraspte kaas, de pijnboompitten en een eetlepel olie tot de gewenste dikte. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe en pureer nogmaals. Proef en voeg naar smaak zout toe.
  • Heerlijk op eigenlijk alles! Bewaar in een afsluitbaar potje. In de koelkast enkele dagen houdbaar. Maar dat zal vast niet nodig blijken...

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina