Terug
+ servings
aardbei marshmallowtaart van Marianne
Voeg toe aan verzameling

Aardbei marshmallow taart van Marianne

Een heerlijke, zoete aardbei marshmallow taart. Werkelijk om je vingers bij af te likken!
Door: Marianne
Voorbereiden - 30 min
Opstijven - 3 uur
Totaal - 3 uur 30 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Voedingswaarden

4,8 gram koolhydraten per puntje (12 puntjes uit recept, exclusief topping)
koolhydraten 4.8 g

Uit recept

12 puntjes - taartvorm Ø 24-26 cm

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Garneren

Bereiden

Bodem
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een springvorm van Ø 24-26 cm klaar. Of bekleed met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier.
  • Smelt de boter en meng dat met amandelmeel, ei, Steviala kristal sweet en een snufje zout. Stort het deeg in de taartvorm en druk het aan.
  • Bak de bodem in 8-12 minuten gaar.
Vulling
  • Verwarm 80 ml slagroom met de marshmallows in een pan boven zacht vuur. Blijf constant roeren!
  • Verwarm in een ander pannetje de aardbeien met de erythritol poedersuiker naar smaak. Breng het aan de kook en zet het uit. Laat afkoelen en prak fijn.
  • Pers 30 gram limoensap en meng het met de roomkaas glad. Meng daar de marshmallowmix en de rest van de slagroom (20 ml) door.
  • Giet eerst ⅓ van het lichte marshmallow-cheese-limoenmengsel in het midden van de taartbodem.
  • Doe ½ van de aardbeienpuree bij de overgebleven ⅔ marshmallow-cheese-limoenmengsel en giet de helft van dit roze mengsel in het midden van de taart.
  • Mix het laatste beetje aardbeienpuree bij het laatste deel marshmallowmengsel en giet ook dat in de vorm.
  • Haal dan rustig een spatel erdoor zodat je een geinig gemarmerd effect krijgt.
  • Laat de aardbei marshmallow taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Topping
  • Top de aardbei marshmallow taart af met toefjes slagroom, aardbeien, frambozen. (zelf bijtellen)
  • **Je kan ipv aardbeien ook frambozen gebruiken

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina