Terug
+ servings
Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet
Voeg toe aan verzameling

Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet

Zeer makkelijk te maken en verrassend fris en lekker.
Door: Margreet Dekker
Voorbereiden - 15 min
koken - 40 min
Totaal - 55 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

8 gram koolhydraten per portie, exclusief koolraap/knolselderij
koolhydraten 8 g

Uit recept

3 flinke porties

Ingrediënten

Optioneel

  • koolraap of knolselderij, gaar in blokjes.

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Ui snijden en bakken.
  • Gehakt rullen en vet afgieten.
  • Tomaten in stukjes snijden.
  • Ketchup en mosterd in pan verwarmen.
  • Ui, gehakt en tomaten aan ketchup/mosterd mengsel toevoegen en nog even doorwarmen.
  • Optioneel gekookte koolraap of knolselderij in blokjes over bodem verspreiden.
  • Daarover gehakt/tomaat mengsel en daarover geraspte kaas.
  • Bak de schotel 40 minuten of tot de kaas begint te kleuren.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina