Terug
+ servings
koolhydraatarm tomatenbrood
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarm tomatenbrood van Cornelieke

Heerlijk hartig, koolhydraatarm tomatenbrood voor bij een kop soep. Lekker besmeren met kruidenkaas of kruidenboter en dan genieten!
Door: Cornelieke Baak
Voorbereiden - 15 min
koken - 40 min
Rusten - 30 min
Totaal - 1 uur 25 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: brood & crackers

Voedingswaarden

Ongeveer 1 gram koolhydraten per broodje
koolhydraten 1 g

Uit recept

12 broodjes

Ingrediënten

Basis

Extra voor de tomatenbroodjes

Bereiden

  • Mix de roomkaas en mascarpone in een schaal tot een glad geheel. Voeg de eieren, zout, bakpoeder en Griekse yoghurt toe en mix nogmaals.
  • Voeg tijdens het mixen de psylliumvezels en lijnzaad toe. Blijf gewoon een tijdje mixen en dan wordt het vanzelf dikker.
  • Laat het dan 30 minuten rusten en snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Verwarm na 20 minuten de oven voor op 175 °C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Ik heb ongeveer de helft gebruik voor 5 neutrale broodjes. Door de andere helft de zongedroogde tomaatjes en pesto mengen voor 7 breekbroodjes.
  • Vorm met vochtige handen 12 balletjes van het deeg. Als je je handen niet nat maakt, blijft het deeg enorm aan je vingers plakken en is het moeilijk om bolletjes te vormen.
    TIP: je kunt ze ook in een muffinblik bakken.
  • Bak de broodjes 35 - 40 minuten of tot ze bruin kleuren en gaar zijn.
  • Jeetje, wat gaat het van dit koolhydraatarm tomatenbrood lekker ruiken in huis! Ik heb een warm broodje afgebroken en besmeerd met kruidenroomkaas en jonge jonge, wat was dat lekker. Heb zelfs een tweede broodje genomen en heb er echt van zitten genieten. Dat ga ik echt vaker maken en zal er nog andere variaties op bedenken.
  • Vanavond lekker smullen met kaasfondue erbij. Heerlijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina