Terug
+ servings
tapenade van zwarte olijven en tonijn
Voeg toe aan verzameling

Zwarte olijven tapenade met tonijn

Eigenlijk hoef je voor de tapenade van zwarte olijven en tonijn alleen maar alle ingrediënten bij elkaar te doen in een keukenmachine. Druk maar op de knop!
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, snel, super makkelijk, vis

Voedingswaarden

0,55 gram koolhydraten voor het hele recept
koolhydraten 0.55 g

Uit recept

1 schaaltje

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwijder de dikste takjes van de peterselie. Giet de zwarte olijven af. Bij de kappertjes is het niet erg als er wat vocht meekomt. Dat zorgt voor een extra zuurtje.
  • Breng de keukenmachine of staafmixer in stelling. Doe alle ingrediënten in de kom en pureer de substantie. Houd je van smaakafwisseling, houd dan wat grovere stukjes in je tapenade.
  • Het lekkerst is om de zwarte olijven tapenade met tonijn een half uur te laten staan, om de smaken in te laten trekken. Maar kun je zo lang wachten?
  • Heerlijk met deze koolhydraatarme snack crackertjes! Of een geroosterd sneetje omega zadenbrood zoals wij deden.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina