Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Speculaas-roomkaasbom

Deze ketogene vetbommen zijn ongelooflijk romig en superlaag in koolhydraten, zeker als je de chocola en nootjes achterwege laat! Ik maak de vetbommen in de keukenmachine maar met een handmixer kan het ook prima.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
Vriezen - 1 uur
Totaal - 1 uur 15 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: vetbom

Voedingswaarden

0,3 gram koolhydraten per stuk
koolhydraten 0.3 g

Uit recept

26 stuks

Equipment

  • Siliconen bonbonvormpjes

Ingrediënten

Garnering, optioneel

Bereiden

  • Smelt kokosolie op laag vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Mix roomkaas, zoetstof en speculaaskruiden in de keukenmachine of met een handmixer door elkaar. Voeg terwijl je op lage snelheid blijft mixen in een dunne straal de gesmolten kokosolie toe aan de roomkaas.
  • Verdeel de massa over 26 bonbonvormpjes.
    Ik gebruikte een popcakevorm en bloemetjes. Maar alle siliconen ijsblokjes-, of mini-muffinvormpjes kunnen net zo goed.  Steek er kleine prikkertjes in.
  • Zet de vorm 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven.
Tips
  • Doop de ketogene vetbommen (bevroren) in gesmolten chocola en daarna in hennepzaad of gehakte nootjes.
  • Bewaren in de diepvries, deze vetbom eet je als een mini ijsje.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina