Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Fruit cheesecake

Wel iets meer werk, maar zeer smaakvol soort cheesecakeje met rood fruit. Je kunt natuurlijk je eigen favoriete verse rode vruchten gebruiken. Ik gebruik 's winters gemengd diepvriesfruit voor de ketogene vetbommen, dat gaat ook prima.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 25 min
Totaal - 25 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: vetbom

Voedingswaarden

1 gram koolhydraten per blokje
koolhydraten 1 g

Uit recept

20 blokjes

Ingrediënten

Bodem

Fruitlaag

Roomkaaslaag

Bereiden

Bodem
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en leg een velletje bakpapier in een springvormpje van 16 cm. Meng het amandelmeel met de gesmolten roomboter en druk in de vorm. Bak de bodem ongeveer 5 minuutjes en laat afkoelen.
Fruitlaag
  • Smelt ondertussen voor de fruitlaag boter en kokosolie in één pannetje.
    Pureer het fruit met 3 el roomkaas, de gesmolten kokosolie en roomboter, citroensap en vanille met de staafmixer tot een gladde massa. Roer goed door en proef. Voeg eventueel wat zoetstof toe.
  • Als de bodem voldoende is afgekoeld verwijder de ring en haal het bakpapier eraf. Leg de koek terug op de bodem van de vorm. Besmeer de gebakken bodem met de roomkaas en plaats de ring terug. Stort vervolgens de fruitmassa erop en strijk de bovenkant glad.
Vriezen
  • Plaats 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven en snijd (halfbevroren) in stukken.
  • Bewaar de ketogene vetbommen in de diepvries. Als mini ijsje te eten.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina