Terug
+ servings
courgetterolletjes met spinazie in passata
Voeg toe aan verzameling

Courgetterolletjes met spinazie en passata

Via deze vegetarische courgetterolletjes met spinazie en passata krijg je lekker veel groente binnen! Dat is belangrijk voor de aanvoer van voldoende vezels. Die zijn nodig voor een vlotte stoelgang.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 10 min
Oven + rusten - 35 min
Totaal - 45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

9,5 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 9.5 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Vulling

Overig

Serveren

Bereiden

  • Hak de ui fijn en fruit deze in een ruime wok met een beetje olijfolie. Snijd de champignons in plakjes boven de pan en bak even mee. Knijp de knoflook erboven uit. Voeg de spinazie (in porties) toe en laat snel slinken. Druk in een zeef het overtollige vocht uit het groentemengsel en hak grof. Meng vervolgens de ricotta erdoor. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verwarm de heteluchtoven op 190 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Meng de passata met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
Courgetterolletjes maken
  • Schaaf de courgette in lange, dunne plakken. 20- 25 stuks. Schep een ruime lepel van het groente-ricottamengsel op een courgettelint, rol op en zet ze rechtop in de schaal. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Giet de passata over de courgetterolletjes. Snijd de mozzarella (met een eiersnijder) in dunne plakken en verdeel ze over de rolletjes. (zie fotoserie)
Afbakken en serveren
  • Bak de courgetterolletjes 30 minuten in de oven of tot de mozzarella smelt en mooi goudgeel begint te kleuren. Laat de schotel 5 minuten rusten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes en hak de peterselie.
  • Schep de courgetterolletjes met spinazie met een schuimspaan uit de ovenschaal en bestrooi ze met de pijnboompitjes en peterselie.
  • Eet smakelijk!
Passata over?

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina