Terug
+ servings
gemberthee
Voeg toe aan verzameling

Gemberthee, weldadig en verwarmend

Gemberthee is hot, letterlijk en figuurlijk. Drink het niet alleen een hip randstedelijk cafeetje maar maak het thuis! Nóg lekkerder dan buiten de deur.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 5 min
Totaal - 10 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Oosters
Trefwoord: drankje, seizoenen

Voedingswaarden

0,5 gram koolhydraten per liter
koolhydraten 0.5 g

Uit recept

1 liter thee

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Kook het water. Snijd plakjes gember en doe samen met kardemom en venkelzaad in een thee zeef in een theepot. Giet het iets afgekoelde water erop en laat een paar minuutjes trekken.
  • Drink de geurige thee zo warm mogelijk en geniet!
  • Voeg optioneel nog wat limoensap, suikervrije honing en/of een snufje kurkuma naar smaak toe.
Tips
  • Je kunt verse gemberwortel heel goed invriezen. Gewoon in z'n geheel in een ziplockzakje. Ik snijd er met een scherp mes mooie dunne plakjes vanaf en leg de rest weer terug. Zo heb ik altijd lekkere pittige verse gember op voorraad. Raspen gaat in bevroren toestand ook heel goed.
  • Zomers goed koelen, dan heb je heerlijke icetea!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina