Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Rivierkreeftjes cocktail

Een zalige, frisse rivierkreeftjes cocktail! Met gesneden rucola en knapperige fijngesneden groente paprika, bleekselderij en tomaat, zodat de cocktail wat meer body heeft.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: snel, vis

Voedingswaarden

2,1 gram koolhydraten per persoon
koolhydraten 2.1 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Dressing/saus

Garnering

  • flinke hand rucola fijngesneden, 0,1 khd
  • plukje kiemgroente alfalfa, of andere naar keuze

Bereiden

  • Snijd alle groente en de peterselie zoals aangegeven.
  • Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met meer sambal.
  • Meng de rivierkreeftjes met de gesneden bleekselderij, bosui, paprika, tomaatjes en peterselie. Voeg zoveel saus toe als je wilt en geef de rest er apart bij.
  • Snijd de rucola fijn.
  • Voor een extra feestelijk gerechtje serveer je de cocktail in een mooi glas. Onderin het glas de rucola, dan de aangemaakte cocktail en bovenop als garnering een plukje alfalfa of andere kiemgroenten.
  • Pas eenvoudig de portiegrootte aan, als je het als voorgerecht of amuse wilt serveren.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina