Go Back
+ servings
waldorfsalade met koolrabi
Voeg toe aan verzameling

Waldorfsalade met koolrabi

In deze Waldorfsalade combineert de knapperige koolrabi op meesterlijke wijze met de crunch van de walnoten en het frisse van de appel en de citroen.
Voorbereiden - 15 min
Totaal - 15 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: groente, maaltijdsalade
Uit recept: 3 porties

Koolhydraten

5 gram koolhydraten per portie
Bijgerecht 3 porties (5 g khd), lunch 2 porties (7,5 g khd)
Ingrediënten
Bereiden
  • Rooster eerst de zonnebloempitten in een droge pan zonder olie of boter en laat afkoelen.
  • Schil de koolrabi en maak er vervolgens mini-frites van. Schil de appel en snijd in schijfjes. Meng beide in een saladeschaal met een kneepje citroensap.
  • Snij de kaas in piepkleine blokjes. Hak de walnoten. Snij de peterselie. Voeg alles toe aan de saladeschaal en meng met mayonaise. Proef en breng op smaak met peper en zout.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 5g