Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Spinazie frittata met ricotta

Voor deze goed gevulde spinazie frittata met ricotta en kruiden hoef je echt geen keukenprinses te zijn. Het is zelfs makkelijker dan een eitje bakken!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 10 min
Totaal - 15 min
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht, snel

Voedingswaarden

2 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 2 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Vulling

Bereiden

  • Snijd de bosui in ringen en hak de spinazie grof. Bak kort aan in wat olie om de spinazie te laten slinken.
  • Klop ondertussen de eieren los met ricotta en de frittatakruiden en/of peper en zout.
  • Snijd ook de kruiden en/of rucola fijn en meng door het eimengsel. Giet het eimengsel gelijkmatig over de geslonken spinazie. Temper het vuur en laat zachtjes garen. (ongeveer 10 minuten). Als je een echte kaaslover bent kun je er extra kaas over raspen.
  • Mocht je een ovenbestendige pan hebben, kun je de frittata ook in de voorverwarmde oven verder garen, hetelucht 170 °C.
  • Geen ricotta in huis? Crème fraîche, geraspte kaas of zelfs slagroom kan ook prima.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina