Go Back
+ servings
esfenaj met sojabonen
Voeg toe aan verzameling

Esfenaj met sojabonen

Esfenaj met sojabonen, dille en citroen. Een extra frisse, smaakrijke dip voor op een broodje of cracker, met verschillende smaaknuances die subtiel om elkaar heen wentelen.
Voorbereiden - 5 min
koken - 5 min
Totaal - 15 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Oosters
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer

Koolhydraten en hoeveelheid

5,5 gram koolhydraten hele recept (200 gram uit recept)
Uit recept: 1 schaltje van 200 gram

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de sjalot fijn en leg de teen knoflook klaar in de pers. Fruit in een pan de sjalot glazig op middelhoog vuur. Knijp de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg de spinazie toe en roerbak mee tot deze geslonken is. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
  • Spoel de sojabonen af met koud water. Voeg ze met de dille en citroensap toe aan het afgekoelde spinaziemengsel. Pureer met de staafmixer en voeg drie eetlepels Griekse yoghurt toe.
  • Roer de fijngehakte walnoten en wat zout erdoor. Proef en voeg nog zout naar smaak toe. Doe over in een passend schaaltje en versier met een halve walnoot.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina