Terug
+ servings
lunchsalade met mosterd-dilledressing
Voeg toe aan verzameling

Lunchsalade met mosterd-dilledressing

Een frisse knapperige lunchsalade. Pittige rucola met diverse groente zorgen voor veel gezonde vitamientjes en andere voedingsstoffen. Lekker gevarieerd!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: maaltijdsalade, snel

Voedingswaarden

ongeveer 2 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 2 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Dressing/saus

Bereiden

  • Leg de rucola onderin de saladeschaal.
  • Snijd de groente zoals aangegeven. Rol de plakjes wortel even op (staat gewoon veel leuker) en wurm ze tussen de rucola. Leg de rest van de groente naast elkaar op de rucola.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef en voeg naar smaak extra mosterd, zoetstof of peper en zout toe. Giet de dressing over de salade en geniet!
  • NB: ik gebruik een superfijne dunschiller van Gefu om de wortel te snijden, die maakt geweldige mooie dunne plakjes! (Bijvoorbeeld te koop bij Gobento).

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina