Go Back
+ servings
chocolademelk koolhydraatarm
Voeg toe aan verzameling

Chocolademelk, maar dan koolhydraatarm

Gemberthee en Kurkuma Latte zijn ook heerlijk, maar wat is er eigenlijk mis met een lekkere romige chocolademelk? Niks, mits koolhydraatarm!
Voorbereiden - 7 min
Totaal - 7 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: seizoenen

Koolhydraten en hoeveelheid

4 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Verhit de amandelmelk met de vanille, kaneelstokjes en een snufje zout in een pannetje met dikke bodem.
  • Neem halverwege enkele eetlepels warme amandelmelk en meng dat met het cacaopoeder . Voeg dat mengsel toe aan de hete amandelmelk en klop even met een garde.
  • Proef en breng op smaak met zoetstof.
  • Verdeel de chocolademelk over twee bekers en bedek met een dikke laag slagroom en een snufje kaneel of cacaonibs.
Variatie
  • Neem voor de afwisseling ook eens kokosmelk, je krijgt dan een soort vloeibare bounty! Ook best wel mjum bij de kerstboom.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina