Terug
+ servings
cranberrycompote
Voeg toe aan verzameling

Cranberrycompote, homemade

Koolhydraatarme cranberrycompote om je vingers bij af te likken. Mjummie bij feestelijke (paddenstoelen)paté, een kaasplank of als doordeweeks broodbeleg.
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 3 min
koken - 12 min
Totaal - 15 min
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer

Voedingswaarden

0,7 gram koolhydraten per el
200 ml uit recept = 13 eetlepels van 15 ml
koolhydraten 0.7 g

Uit recept

200 ml

Ingrediënten

Bereiden

  • Boen de sinaasappel en schil met een fijne dunschiller de schil eraf. Zonder het wit want dat is heel bitter!
    cranberrycompote
  • Kook de cranberry's met het water, kaneelstokje, zoetstof, snufje zout en de sinaasappelschil op laag vuur 10-15 minuten, tot de cranberry's stuk zijn en de compote iets indikt. Verwijder de schillen en het kaneelstokje.
  • Proef of het zoet genoeg is. Giet de cranberrycompote in een brandschone pot. Bewaar koel tot gebruik. Zo blijft het wel een paar weken goed, mits je schoon werkt. Haal steeds met een schone lepel een hoeveelheid voor gebruik eruit.
Tips
  • 1: Stop de schillen en het kaneelstokje in een thee-ei, dat verwijdert makkelijk.
  • 2: Dat snufje zout verdiept de smaak, echt doen!
  • 3: Neem in plaats van het water 50 ml sinaasappelsap (5 khd) plus 50 ml port (6 khd). Dan is je compote koolhydraatbeperkt en niet koolhydraatarm!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina