Terug
+ servings
roomkaas met pepernoten dessert
Voeg toe aan verzameling

Roomkaas met pepernoten dessert

Stoere, echte koolhydraatarme pepernoten met zachte, zoutige roomkaas, knisperende amandelen en romige Griekse yoghurt vormen dit hemelse roomkaas met pepernoten dessert.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, knutselen in de keuken

Voedingswaarden

3,6 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 3.6 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Pepernoten of kruidnoten, zie voor recepten de links onder

Bereiden

  • Voor de vulling breek je echte pepernoten of de crunchy kruidnootjes in stukjes. Een handje per portie is ruim voldoende. TIP: de pepernoten kun je invriezen :-)
  • Meng de amandelpasta met roomkaas. Proef en voeg zoetstof naar smaak toe.
  • Rooster het amandelschaafsel.
Samenstellen
  • Begin onderin een glas met een laagje pepernoten, dan de amandel-roomkaas, een laagje pepernoten en geroosterd amandelschaafsel. Sluit tot slot af met ongezoete Griekse yoghurt en garneer met een paar achterhouden stukjes pepernoot en amandelschaafsel.
  • Een heerlijke afsluiter. Met een lekker sterke espresso stel ik voor!
Groepsdiner?
  • Wil je dit meenemen als sharing dessert voor een vrienden- of burenfeestje of familie(kerst)diner? Goed om te melden dat je de pepernoten goed kunt invriezen! Bereid zoveel mogelijk voor. Meng de amandel-roomkaas vooraf en breek de pepernoten. Daarna is het samenstellen van je roomkaas met pepernoten dessert echt een ‘piece of cake’.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina