Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Citroentaart met roomboter taartbodem

Als je van taart houdt en de smaak van citroenen wel kunt waarderen moet je deze citroentaart eens maken! Makkelijk om te maken en de taart heeft een lekkere frisse citroensmaak
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 20 min
koken - 20 min
Totaal - 40 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Voedingswaarden

2,5 gram koolhydraten per stuk
koolhydraten 2.5 g

Uit recept

12 stukken

Ingrediënten

Taartbodem

Vulling

Bereiden

Taartbodem
  • Smelt voor de taartbodem de roomboter en meng dat met het amandelmeel, kokosmeel, ei(eren), bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Leg een natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in een quichevorm van Ø 28 cm.
  • Druk het deeg in de vorm en maak ook een opstaand randje.
Vulling
  • Rasp voor de vulling de schil van de citroenen en pers ze uit. Rasp echt alleen de schil, het wit eronder is bitter!
  • Meng het sap en citroenrasp met het amandelmeel en de eieren. Proef en voeg zoetstof naar smaak toe.
  • Smelt de boter, laat ietsje afkoelen en voeg dat op het laatst toe aan de vulling. Het lijkt eerst alsof het niet wil mengen, gewoon even door blijven roeren, komt goed!
  • Giet de vulling op de taartbodem, er ontstaat vanzelf een perfect glad oppervlak.
  • Bak de taart 20 minuten of tot tot de vulling gestold is en begint te bruinen.
  • De taart is afgekoeld het lekkerst, dus even geduld!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina