Go Back
+ servings
boerenkoolstamppot met pompoen
Voeg toe aan verzameling

Boerenkoolstamppot met pompoen

Boerenkoolstamppot met pompoen, is heerlijk en lekker simpel om te maken. Echt Hollandse winterkost, maar dan met een bak minder koolhydraten.
Voorbereiden - 10 min
koken - 20 min
Totaal - 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: fornuisgerecht, seizoenen

Koolhydraten en hoeveelheid

9,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 3 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Kook de boerenkool met water en zout in een grote pan (totaal 20 minuten).
  • Halveer ondertussen de Hokkaido pompoen en schaap de pitten eruit met een lepel. Snijd de pompoen blokjes en voeg ze toe aan de boerenkool. Kook de pompoen 10-15 minuten mee.
  • Bak de spekjes en bereid de worst.
  • Giet de boerenkool en pompoen af door een zeef. Houd een deel van de boerenkool even apart, zo heb je meer invloed op het resultaat (meer of minder boerenkool). Stamp de rest van de boerenkool met de pompoen, spekjes en azijn tot iets wat al op stamppot lijkt. Voeg meer boerenkool toe als je wilt.
  • Gebruik roomboter en/of slagroom voor een lekker smeuïge stamppot. Proef en breng op smaak met sojasaus. Of als je ervan houdt mierikswortel. Warm de boerenkoolstamppot goed door.
Serveren
  • Serveer de stamppot dampend en geef de worst er apart bij. Hopelijk binnenkort sneeuw en schaatsen. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina