Go Back
+ servings
groenteroosjes taart met courgette en wortel
Voeg toe aan verzameling

Groenteroosjes taart met courgette en wortel

Niet alleen fraai om te zien, ook qua smaak en structuur valt er van alles te beleven aan de groenteroosjes taart: sappige courgette, zoete wortel, zachte mozzarella en een heerlijk stevige, kruidige korst.
Voorbereiden - 40 min
koken - 30 min
Totaal - 1 uur 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, quiche & hartige taarten

Koolhydraten en hoeveelheid

6,2 gram koolhydraten per portie van 2 stukken
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

Korst
Vulling
Kruidenolie
Garnering
  • basilicumblaadjes

Bereiden

Korst:
  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de boter op laag vuur. Maal het lijnzaad met bakpoeder grof in een koffiemolen of gebruik een vijzel. Meng met de andere ingrediënten voor het deeg.
  • Ik gebruikte twee springvormen van Ø 16 cm. Splits het deeg in twee stukken. Vorm een bal en rol die tussen twee vellen bakpapier uit tot een grillige ronde lap die past in je springvorm. Trek een laag pakpapier er voorzichtig af en leg het deeg met het bakpapier naar beneden in de vorm. Herhaal dit voor de tweede vorm.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak 10 minuten voor. Laat iets afkoelen.
  • Rasp de mozzarella en verdeel over de (afgekoelde) taartbodems. Bestrooi met een handje heel fijngesneden prei (bosuitjes kan ook).
Groenteroosjes
  • Halveer de wortel en de courgette en schaaf er vanaf de zijkant flinterdunne linten van. Rol telkens een lint wortel en een lint courgette samen op en zet het rolletje rechtop in de springvorm met het voorgebakken deeg. Herhaal tot de vorm vol is. Overgebleven groenten kun je verwerken in een salade of soep.
  • Meng de ingrediënten voor de kruidenolie. Sprenkel over de taart en bestrijk ook de bovenkant ermee.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 °C. Bak de groenteroosjes taart nog 20 minuten of tot de groente voldoende zacht is. Zo nodig afdekken met aluminiumfolie als de korst dreigt te verbranden.
  • Laat de taart 5 minuten rusten, til uit de vorm en pel voorzichtig het bakpapier eraf. Garneer met blaadjes basilicum. Snijd met een scherp mes in stukken. Stoer én lief toch?

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina