Terug
+ servings
citroen risotto met venkel
Voeg toe aan verzameling

Citroen risotto met venkel

Deze zonnige citroen risotto met venkel is misschien wel de lekkerste toepassing van bloemkoolrijst tot nu toe. Ongelooflijk aromatisch en fris door de citroen en dille en superromig door o.a. de crème fraîche.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 12 min
Totaal - 22 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: seizoenen, snel

Voedingswaarden

10 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 10 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • De bloemkoolrijst maalde ik in een klein hakmolentje met trekkoord, ook heel handig! (Onze keukenmachine staat vanwege de verhuizing even ergens op een onhandige plek).
  • Snipper de ui. Schaaf de venkel in dunne plakken en snijd die in dunne repen.
  • Bak de ui samen met de venkel in een grote koekenpan of wok in wat olie op matig vuur aan. Voeg bouillon toe en laat met een deksel erop zachtjes 5 - 10 minuten garen. Een klein plasje bouillon mag, maar zet de groente niet helemaal onder.
  • Boen en rasp ondertussen de schil van de (biologische) citroen en snijd partjes los van het velletje. Hak een flinke hand dille fijn.
  • Voeg de bloemkoolrijst en de citroenrasp toe aan de venkel. Voeg gerust nog wat bouillon toe als dat nodig is.Breng aan de pruttel en laat 2 minuten mee garen of tot de bloemkool beetgaar is.
  • Warm in de laatste minuut een beetje Parmezaanse kaas, de crème fraîche en de gehakte dille mee. Serveer de citroen risotto in diepe borden en leg de partjes citroen erop. Schaaf er aan tafel nog wat Parmezaanse kaas over en een draai uit de pepermolen. En dan nu snel smullen!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina