Go Back
+ servings
gevulde tomaat met Hollandse garnalen
Voeg toe aan verzameling

Gevulde tomaat met Hollandse garnalen

Een altijd-succes-receptje voor een overheerlijke, gevulde tomaat met Hollandse garnalen. De vulling van garnalen maakte ik lekker pittig met extra tabasco, dat zou natuurlijk ook met verse rode peper kunnen. Het gerechtje is ideaal om te gebruiken als lunch, voorgerechtje of als hartig tussendoortje.
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: snel, vis

Koolhydraten en hoeveelheid

3,5 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 4 stuks

Ingrediënten

Cocktailsaus
Garneer met:

Bereiden

  • Klop voor de cocktailsaus de slagroom lobbig. Meng dat met de tomatenketchup, mayonaise, citroensap en een paar druppels tabasco. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg meer tabasco toe als je van pittig houdt.
  • Snijd een dakje van de tomaten en hol ze uit met een meloenboortje. Snijd ook een dun plakje van de onderkant, zodat ze stevig rechtop kunnen staan.
  • Meng beetje bij beetje de saus door de garnalen, tot je vindt dat het genoeg is. Vul de tomaten met de garnalen en plaats ze op een bordje met mesclun sla. Bestrooi met paprikapoeder en knip er wat bieslook over.
  • Lunchportie: 2 stuks per persoon
  • Voorgerecht: 1 tomaat per persoon
  • Neem in plaats van mesclun ook eens rucola of veldsla.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina