Go Back
+ servings
granita van citroen
Voeg toe aan verzameling

Granita van citroen, koolhydraatarm

Granita is echt een makkie om te maken, al moet je wel even de tijd inplannen om een paar keer de ijskristallen door te roeren. De granita is perfect en enorm verfrissend als dessert of gewoon zo tussendoor op zomerse dagen.
Voorbereiden - 10 min
Invriezen - 2 uur
Totaal - 2 uur 10 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ijs
Uit recept: 4 porties

Koolhydraten

0,5 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
  • 2 citroenen 2 khd rasp en sap
  • zoetstof 0 khd Greensweet erythritol naar smaak
  • 500 ml water
Bereiden
  • Boen de schil van de citroenen schoon en rasp de schil. ( alleen het gele deel, de witte laag daaronder is heel erg bitter) Pers ze uit en meng met de citroenrasp en 500 ml water. Proef en breng op smaak met zoetstof.
  • Zeef de vloeistof en doe over in een diepvriesbestendige bak. Zet 1,5-2 uur in de diepvries en roer elke 30 minuten door.
  • Serveer de granita als dessert of verkoeling op een zomerse dag. Geef er zowel een lepeltje als een rietje bij.
Erythritol = 0 gram koolhydraten
  • De oorsprong van erythritol wordt als koolhydraat beschouwd maar in het lichaam niet opgenomen als een koolhydraat, het wordt dus ook niet omgezet in energie en vandaar dat we 0 netto koolhydraten rekenen. Erythritol past dus binnen een koolhydraatarme leefstijl en is geschikt voor diabetici.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 0.5g