Go Back
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Asperge gazpacho = liefde in een glaasje

We hebben voor jullie een simpel te maken asperge gazpacho met kruidenolie bedacht. Bijzonder verfrissend en tongstrelend lekker. Moeilijk om te maken? Nee joh, juist niet! Dat is de hele grap. Asperges koken in bouillon en pureren met een half teentje knoflook. Koelen en een beetje leuk aankleden.
Voorbereiden - 15 min
koken - 10 min
Totaal - 2 uur 25 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Soep, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken
Uit recept: 4 glaasjes

Koolhydraten

2 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Kruidenolie
Beleg voor de broodjes
Bereiden
  • Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in stukken en kook de stukken 7 minuten in de bouillon. De groene asperges kun je er na 3 minuten bijdoen. Laat alle asperges afkoelen in de bouillon, de asperges zullen nu nagaren.
  • Houd de groene asperges apart. Pureer de WITTE asperges met 300 ml bouillon en de knoflook (zonder velletje) helemaal glad. Voeg nu zoveel bouillon toe als je wilt voor een dunnere soep. Proef en breng op smaak met peper. Zet minstens een half uur in de koelkast.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, laat afkoelen op een schoteltje. Snijd de artisjokharten.
Kruidenolie
  • Pureer voor de kruidenolie de kruiden en de olie met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper en zout. Een restje kun je wekenlang koel bewaren in een jampotje. Heerlijk als basis voor al je dressings!
Serveren
  • Rooster de sneetjes pompoenpittenbrood(of neem ander koolhydraatarm brood naar keuze) en beleg ze met zalm en een stukje artisjok.
  • Schenk de gazpacho in leuke glaasjes. Steek er groene asperges in, bestrooi met amandelschaafsel en druppel er nog wat kruidenolie. Serveer de asperge gazpacho met de belegde broodjes en een lepeltje. Ogen dicht en geniet ervan!
  • Liever vegetarisch? Beleg de broodjes dan met gekookt ei en knoflookmayonaise.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 2g