Terug
+ servings
asperge mosterdsoep
Voeg toe aan verzameling

Asperge mosterdsoep met crème fraîche

We wonen inmiddels lang genoeg in Zaandam om te weten dat mosterdsoep een plaatselijke trots is. Wij voegen er graag groene asperges aan toe. Maak het af met een lepel crème fraîche en wat fijngesneden bosui. Smullen maar!
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 20 min
koken - 10 min
Totaal - 30 min
Gang: Lunch, Soep
Keuken: Europees
Trefwoord: soep

Voedingswaarden

3,5 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 3.5 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en kook ze 6 minuten. Spoel ze koud af om het kookproces te stoppen. Snijd ⅓ van de onderkant af. Pureer die onderste stukjes. Snijd de rest van de asperges in éénhapsformaat.
  • Snipper de sjalotten en fruit ze in een klontje boter. Voeg de gepureerde asperges en de mosterd toe. Laat even op een laag vuur stoven.
  • Voeg de bouillon toe. Laat 5 minuten koken. Voeg de aspergestukjes toe en naar smaak peper.
  • Roer de crème fraîche even los en snijd de bosui in ringetjes.
  • Serveer met crème fraîche en bosui. Geef er pompoenpittenbrood met plakjes gerookte zalm bij.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina