Terug
+ servings
rabarber dessert met room (zoete soep)
Voeg toe aan verzameling

Rabarber dessert met room (zoete rabarbersoep)

Een heerlijk rabarber dessert met room, ontzettend eenvoudig te maken. Met een kwartiertje van je tijd en een paar ingrediënten maak je een smuldessert.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 7 min
Totaal - 12 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken: Europees
Trefwoord: fruit

Voedingswaarden

2,75 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 2.75 g

Uit recept

8 porties

Ingrediënten

Topping, zie onder

  Bereiden

  • Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes van 4 cm.
  • Rasp de gember en de schil van de limoen. Ik gebruik een stuk bevroren gember. Even een stuk schillen en raspen wat je nodig hebt de rest gaat weer terug in de diepvries. Ideaal!
  • Kook de rabarber samen met de geraspte gember, limoenrasp, snufje zout en de Greensweet geleisuiker zachtjes gaar in een bodempje water. Ongeveer 6 - 7 minuten, dan begint de rabarber uit elkaar te vallen.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer ze samen met de rabarber met staafmixer. Proef en voeg naar eigen wens meer zoetstof toe.
  • Meng de yoghurt met de kokosmelk. Schenk in kommetjes en garneer met Griekse yoghurt-kokosroom en bestrooi met een topping zoals onder. Zie voor andere tips de tekst. Zowel warm als (ijs)koud lekker!
  Topping
  • Meng pompoenpitten met wat kokosrasp en hennepzaad.
  • NB: Ik gebruik Greensweet geleisuiker (met agar-agar), dat bindt ook. Je kunt ook alleen zoetstof toevoegen of zelf agar-agar erbij doen. Agar-agar stolt bij kamertemperatuur en je hebt er heel weinig van nodig!

  © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

  Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina