Go Back
+ servings
ricotta taartjes met rood fruit
Voeg toe aan verzameling

Ricotta taartjes met rood fruit

De ricotta taartjes kun je ook uitstekend als dessert serveren. Maak het dan extra feestelijk door er één of twee eetlepels Griekse yoghurt naast te serveren, met daarin een tot waaier gesneden aardbei gestoken. Wedden dat je succes hebt?
Voorbereiden - 10 min
koken - 25 min
Totaal - 40 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, oven

Koolhydraten en hoeveelheid

4,4 gram koolhydraten per taartje
Uit recept: 6 taartjes

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet 6 ingevette ovenvaste ramekins klaar (inhoud ca. 130 - 150 ml).
  • Meng het bakpoeder door het amandelmeel. Voeg de andere ingrediënten - op het fruit en de icing na - er aan toe. Roer tot er een glad beslag ontstaat.
  • Spatel vervolgens de rode vruchtenmix door het beslag. Ik gebruikte diepvriesfruit gewoon in bevroren toestand. Maar vers fruit kan ook natuurlijk.
  • Verdeel het beslag over de 6 ingevette ramekins.
  • Bak de taartjes 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren. Zeker niet te lang bakken. Laat ze buiten de oven 5 minuten rusten. Bestuif ze met wat icing en eet ze zo uit de vorm of los op een bordje.
  • Serveertip: één of twee eetlepels Griekse yoghurt en een in 'n waaiertje gesneden aardbei.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina