Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Falafel – koolhydraatarme mezze

Kant-en-klaar falafel bevat algauw meer dan 20 gr koolhydraten per 100 gram. Daarmee past het niet echt in je koolhydraatarme leefstijl. Daarom hebben wij de kikkererwten vervangen door sojabonen. Daarnaast hebben we veel verse kruiden toegevoegd. Deze falafel is lekker én koolhydraatarm!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 10 min
Totaal - 25 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: burger, vleesvervanger

Voedingswaarden

1,2 gram koolhydraten per stuk
koolhydraten 1.2 g

Uit recept

8 stuks

Ingrediënten

Sausje zie onder

    Bereiden

    • Spoel de sojaboontjes af en laat uitlekken.
    • Snijd de ui, knoflook en rode peper grof. Hak alle ingrediënten in een hakmolentje met trekkoord grof, of puls in de keukenmachine. Er mag een beetje structuur in blijven, maar de massa moet wel aan elkaar blijven plakken. Te nat? Doe er dan een klein beetje amandelmeel bij.
    • Proef en voeg zout naar smaak toe maar maak het mengsel zeker niet te zout. Een beetje flauw is juist lekker, in combinatie met andere hapjes.
    • Maak er 8 balletjes van en druk ze plat. Bewaar afgedekt en gekoeld tot gebruik. Ik maakte ze iets ovaal, past beter op het bordje in de koelkast.
    • Bak de platte balletjes falafel op middelhoog vuur aan beide kanten 4 - 5 minuten of tot ze mooi gekleurd zijn. Gewoon even laten bakken tot ze stevig genoeg zijn om voorzichtig om te draaien.
    Sausje
    • Meng dikke Griekse yoghurt met knoflook en peterselie. Breng op smaak met een snufje zout.
    • Serveer de falafel warm (of koud) met de yoghurtsaus.

    © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

    Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina