Terug
+ servings
koolhydraatarm sorbetijs van rood fruit
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarm sorbetijs van rood fruit

Het is sjiek om het koolhydraatarm sorbetijs van rood fruit tussen het voor- en het hoofdgerecht te serveren. Niettemin eten wij het als dessert. Smul ze!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 5 min
Invriezen - 2 uur
Totaal - 2 uur 10 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken: Europees
Trefwoord: fruit, ijs

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 3 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • In totaal gebruik je 200 gram rood fruit. Dat kan diepvries of vers fruit zijn, of een mix van beide.
  • Schenk het water onder in een hoge kom. Doe het (schone) fruit, vanille en het citroensap erbij. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Roer de room erdoor. Proef en breng op smaak met zoetstof (steviala vloeibaar, begin met 5 druppels).
  • Draai er sorbetijs van volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine. Of ...
  • ... schenk de massa in een brede lage vorm en zet voor 2 uur in de vriezer. Breek het ijs in stukken en pureer het in de keukenmachine vlak voor het opdienen.
  • Schep bolletjes in een glas of schaaltje en versier met een paar vruchtjes.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina