Go Back
+ servings
Tajine met vis en groente
Voeg toe aan verzameling

Tajine met vis en groente, lekker kruidig

Kruidige Tajine met vis en groente, alle groenten zijn boterzacht en de vis is mooi mals. Spelen met andere ingrediënten beslist aan te raden!
Voorbereiden - 30 min
2 uur
Totaal - 2 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht

Koolhydraten en hoeveelheid

8 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de tajine op laag vuur met een scheutje olie erin. Snijd de ui in ringen en bak die langzaam aan in de olie.
  • Snijd ondertussen de knolselderij, venkel en wortel in grove stukken en de bleekselderij in elleboogjes. Leg -in deze volgorde- de knolselderij, wortel, bleekselderij en venkel op de uien. Giet de hete bouillon erover.
Vis marineren
  • Meng in een kommetje de knoflook, dille, komijn, paprikapoeder en chilipoeder met een paar druppels olie. Wrijf de zalm in met het kruidenmengsel, laat 5 minuten marineren en leg de zalm bovenop de groente.
Stoven
  • Doe de deksel op de tajine en laat 1,5 -2 uur zachtjes stoven op laag vuur.
  • Lekker met bloemkoolrijst of een kleine salade.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina