Terug
+ servings
verse kruidenboter maken
Voeg toe aan verzameling

Verse kruidenboter maken, 3x de allerlekkerste

Er gaat niets boven zelfgemaakte verse kruidenboter. Een lekker kruidenbotertje erbij maakt een maaltijd gelijk gezellig vind ik. Op een koolhydraatarm stokbroodje is het haast onmisbaar bij de barbecue. TIP: doe de kruidenboter eens over je groente- of visgerecht!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, knutselen in de keuken

Voedingswaarden

1,75 gram kruidenboter per 125 g
koolhydraten 1.75 g

Uit recept

3 x 125 gram kruidenboter

Ingrediënten

Basis (voor elk recept)

Bereiden

Knoflook kruidenboter
  • Overige ingrediënten: 15 gr verse kruiden (platte peterselie, bieslook en selderij) 2 tenen knoflook, 1 tl citroenrasp, peper en zout.
  • Hak de kruiden en knoflook ragfijn en meng met citroenrasp door 125 g zachte roomboter. Breng op smaak met peper en zout. Laat de boter opstijven in de koelkast.
  • Ook heerlijk over simpele gekookte bloemkool!
Salie-citroenboter
  • Overige ingrediënten: 5 gram salieblaadjes, 1½ tl citroenrasp, peper en zout.
  • Snijd de salie ragfijn en meng het samen met de citroenrasp door 125 g zachte roomboter. Breng op smaak met peper en zout. Laat de boter opstijven in de koelkast.
  • Ook zalig over gegrilde groene asperges of over je courgetti beide met Parmezaanse kaas!
Koriander-rode peper-limoenboter
  • Overige ingrediënten: 10 gr verse koriander, ½ rode peper, 1½ tl limoenrasp, peper en zout.
  • Hak de koriander fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de peper fijn. Meng de koriander en rode peper met limoenrasp door 125 g zachte roomboter. Breng op smaak met peper en zout. Laat de boter opstijven in de koelkast.
  • Ook lekker bij een witvispakketje uit de oven!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina