Go Back
+ servings
romaine saladeschuitjes
Voeg toe aan verzameling

Romaine saladeschuitjes met worst

Van die romaine saladeschuitjes, krijg je gelijk een feestelijk gevoel toch? Heel wat anders dan een gewone gemengde salade op je bord leggen. En zeg nou zelf, is dat nou veel werk? Echt niet! De blaadjes van deze slasoort vormen perfecte saladeschuitjes!
Voorbereiden - 10 min
koken - 10 min
Totaal - 20 min
Gang: Lunch, Salade
Keuken: Overig
Trefwoord: snel
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

4,5 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Dressing
Erbij
  • 4 worstjes indien vega zelf bijtellen
Bereiden
  • Haal de buitenste 6 blaadjes van de krop. Snijd de rest van de krop fijn.
  • Snijd de paprika klein en hussel dat door de fijngesneden salade. Verdeel over de blaadjes en leg ze op de borden. Verdeel de mini geitenkaasbolletjes erover.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en leng aan met water om het te verdunnen. Giet een deel over de saladeschuitjes en geef de rest er apart bij. Snijd de bosui in ringen en strooi ze tot slot over de schuitjes.
Worstjes
  • Bak 2 worstjes of een ander stukje (vega) vlees. Ik mengde door de rest van de dressing een eetlepel mayonaise voor bij de worstjes. Vet lekker!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 4.5g