Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Garnalen en kabeljauw in room

Met een paar simpele ingrediënten knutsel je in een oogwenk een super verantwoorde garnalen en kabeljauw in room in elkaar. Daar word je toch blij van? Als ze dít nou eens op elke menukaart in heel Nederland zetten!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 15 min
Totaal - 20 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: snel, vis

Voedingswaarden

5,5 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 5.5 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snipper de ui en fruit 'm op middelhoog vuur glazig in wat boter.
  • Snijd de paprika in lange smalle repen.
  • Snijd de bleekselderij in elleboogjes. Voeg de paprika en bleekselderij toe aan de pan en bak 10 minuten mee.
  • Voeg de slagroom, roomkaas en het visbouillonblokje (verkruimelen) toe. Breng aan de kook.
  • Snijd ondertussen de kabeljauw in blokjes van 3 x 3 cm. en voeg ze samen met de garnalen toe aan de pan. Laat tegen de kook aan de kabeljauw en de garnalen gaar worden. Voeg zo nodig wat room of water toe. Proef of het zout genoeg is.
  • Het is zo al heel lekker, maar voeg gerust verse kruiden toe en een draai peper!
  • Dien op in een diep bord en geef er een lepel bij.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina