Terug
+ servings
aubergine gevuld met tomaat
Voeg toe aan verzameling

Aubergine gevuld met tomaat

Aubergine gevuld met tomaat is makkelijk te maken, gezond en voedzaam. Daarmee kun je vrienden op een eenvoudig manier trakteren op een feestelijk gerecht.
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 20 min
koken - 30 min
Totaal - 1 uur 15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

6,5 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 6.5 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Laat ongeveer een halve centimeter vruchtvlees zitten. Bestrooi het uitgeschepte vruchtvlees lichtjes met zout en snijd in stukjes.
  • Bestrooi de uitgeholde binnenzijde van de auberginehelften ruim met zout en laat ze met het snijvlak naar beneden 25 minuten liggen.
  • Snipper de sjalot fijn en snijd de tomaat in blokjes.
  • Fruit de komijn en koriander een halve minuut in wat olie. Voeg dan de sjalot en het aubergine vruchtvlees toe. Bak twee minuten mee. Voeg dan knoflook en tomaten toe. Bak tot de tomaten zacht zijn geworden.
  • Voeg 1 tot 2 eetlepels tomatenpuree toe voor de smeuïgheid. Proef en breng zo nodig op smaak met zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
  • Spoel de auberginehelften af onder stromend water en dep goed droog. Vul ze met het tomatenmengsel, plaats ze in een ovenschaal en rasp er kaas over.
  • Bak de ovenschotel 30 minuten of tot de auberginehelften mooi lichtbruin gekleurd en gaar zijn. Prik even in de aubergine om te controleren of deze voldoende zacht is geworden.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina