Terug
+ servings
knolselderijquiche met walnoten
Voeg toe aan verzameling

Knolselderijquiche met walnoten

De knolselderijquiche met walnoten is niet de meest koolhydraatarme maaltijd die je je kunt voorstellen. De porties zijn ruim bemeten! Voor de afwisseling is het zeker aan te bevelen, zowel qua smaak als wat betreft voedingsstoffen. 
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 25 min
koken - 35 min
Totaal - 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: oven

Voedingswaarden

Per portie
calorieën: 820.35kcal
koolhydraten 15.95 g
eiwit 21.3 g
vet 73 g
vezels 9.85 g

Uit recept

2 ruime porties

Ingrediënten

Erover

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Snijd de knolselderij en de courgette in blokjes. Bak ze 5 minuten in een ruime koekenpan samen in olijfolie. Snijd ondertussen de bleekselderij, paprika en ui in stukken en voeg deze samen met rozemarijn toe. Bak 5 minuten mee. Voeg balsamicoazijn, Sweet Bee en mosterd naar smaak toe aan de groenten. Proef en breng zo nodig op smaak met meer mosterd. Doe over in de ovenschaal.
  • Klop de eieren los met slagroom, crème fraîche, en breng op smaak met peper en zout. Giet dit over de groenten in de schaal.
Erop
  • Hak de walnoten. Verbrokkel de kaas erover en bestrooi met de gehakte noten.
Bakken
  • Bak de knolselderijquiche 35 minuten of tot deze goudbruin kleurt en gaar is.
  • Eet de knolselderijquiche met walnoten met een simpele groene salade erbij.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina