Terug
+ servings
prei mosterdsoep
Voeg toe aan verzameling

Prei mosterdsoep

Wij gebruikten Zaanse mosterd voor deze heerlijke milde prei mosterdsoep, die is niet zo scherp als Franse mosterd. Dus even opletten als je een ander soort mosterd gebruikt.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Totaal - 25 min
Gang: Lunch, Soep
Keuken: Europees
Trefwoord: snel, soep

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 4 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

SERVEREN

Bereiden

  • Snijd de prei in dunne ringetjes, houd wat malse preiringetjes achter voor de garnering.
  • Snipper de ui en fruit aan in wat roomboter. Rasp de verse gember en voeg toe. Knijp de knoflook erboven uit en voeg de preiringen toe. Roer door en bak alles nog 5 minuten tot de prei zachter begint te worden. Voeg de bouillon toe. Laat heel zachtjes koken tot de prei helemaal zacht is.
  • Snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Roer de crème fraîche los.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg eerst 1 el (milde) Zaanse mosterd toe en roer goed door. Proef! Hou je erg van mosterd? Neem dan gerust meer!
  • Serveer met een flinke lepel crème fraîche, reepjes tomaat en de achtergehouden (rauwe) preiringetjes. Maal er tenslotte nog wat peper over, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina