Terug
+ servings
broccoli bloemkoolsoep met courgette
Voeg toe aan verzameling

Broccoli bloemkoolsoep met courgette

De overgang van de zomer naar de herfst vraagt om een combinatie van frisse en stoere smaken. Dat vind je terug in deze broccoli bloemkoolsoep met courgette.
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 10 min
koken - 20 min
Totaal - 30 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: soep

Voedingswaarden

4,1 gram koolhydraten per kom
koolhydraten 4.1 g

Uit recept

4 kommen

Ingrediënten

GARNEREN

Bereiden

  • Snipper de ui en snijd de courgette in kleine stukjes. Fruit ze samen 5 minuten op matig vuur in olie of boter.
  • Pers het knoflookteentje erboven uit en voeg de tijm toe. Roer even door.
  • Snijd de broccoli en de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe. Bak alles 5 minuten op zacht vuur. Roer regelmatig om.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer met een staafmixer niet al te glad. Voeg peper en eventueel zout toe (eerst proeven).
  • Rasp de kaas en hak de peterselie fijn. Serveer aan tafel met room, kaas en peterselie. En geniet!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina